prognoze

Prognoză meteo 22 noiembrie 2018–încă o zi mohorâtă!

Context sinoptic:

– La începutul intervalului de prognoză suntem încă sub influența unui câmp de presiune scăzută, asociat unui nucleu depresionar mediteraneean, însoțit de un front de ocluziune. Pe parcursul zilei intrăm pe un câmp de presiune ridicată iar ciclonul este împins la sud de țara noastră. Pe timpul zilei temperatura la 850 hpa va fi preponderent negativă (-1, –3 grade), iar geopotențialul va fi la 1.5 km.

Temperaturi:

– Noaptea care urmează vine cu temperaturi negative pe zonele montane (-7 spre –8 grade pe creste, –5 spre –3 în celelalte zone montane), dar și pe Moldova (-2 – -1, 0 grade). În Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania și Maramureș vom avea minime între  1 și 3, 4 grade, iar cele mai ridicate valori ale nopții le vom avea pe Banat și Crișana, cu 5 – 7 grade. La fel ca și ieri, valorile minime și maxime se vor suprapune perfect, nu vom avea pare de modificări importante.

Nebulozitate:

– Nici mâine nu vom avea parte de soare la nivelul întregii țări, norii joși continuă să se mențină pe poziție pe tot intervalul de prognoză.

Vizibilitate:

– Și pentru mâine avem condiții de ceață (mai ales spre finalul intervalului de prognoză, prin zonele montane) dar și de vizibilitate redusă, în mare parte din țară, din cauza precipitațiilor, norilor joși, astfel că vom putea vorbi de o vizibilitate sub 200 de metri și chiar sub 50 de metri mai ales prin Moldova, nordul Munteniei, zonele montane.

ceață22noiembrie

Precipitații:

– Cel de al doilea ciclon care ne-a afectat se pregătește să ne părăsească, așa cum menționam și la contextul sinoptic, urmând să iasă prin zona de sud, sud-est a țării, dar precipitații slabe vom avea mai la nivelul întregii țări, cel puțin până puțin peste orele prânzului. Tipul precipitațiilor nu se schimbă nici el față de ieri. Avem parte tot de ninsori pe zona Moldovei și pe la munte, ploi în restul țării.

Vânt:

– Vântul mai rămâne un pic nervos pe timpul nopții prin sud-estul Munteniei și Dobrogea, dar odată cu orele dimineții și până la finalul intervalului de prognoză vom avea parte de un vânt slab.

Strat de zăpadă:

– Stratul de zăpadă aproape a dispărut și pe Oltenia, dar rămâne consistent mai ales în nordul Moldovei (14 – 20, 25 cm) și în zonele montane.

Concluzii:

– Ziua de mâine rămâne mohorâtă, avem parte tot de temperaturi scăzute, precipitații (chiar dacă în restrângere și scădere ca intensitate)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BYJflWM7e8o&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *