prognoze

Prognoză meteo 14 noiembrie 2018–vreme mohorâtă!

Context sinoptic:

– Din punct de vedere sinoptic, ziua de mâine ne aduce destul de multe lucruri: anticiclonul Siberian continuă să își facă simțită prezența în mare parte din Europa. Și linia de grosime care delimitează ninsorile de ploi se va afla la nivelul țării noastre, însoțită de un front rece cu deplasare spre sud, respectiv unul cald cu deplasare spre interiorul arcului carpatic.

Temperaturi:

– Urmează o noapte cu valori minime ușor negative (-1, –3 grade) pe crestele montane din Meridionali, 1 – 3, 5 grade în restul zonelor montane, Moldova, Dobrogea, Transilvania, iar în Muntenia, Oltenia, Banat și Crișana se vor atinge 6 – 8, 9 grade. Maximele zilei se păstrează negative pe crestele montane, cu –1, –3 grade, în celelalte zone montane vom avea 1- 3, 5 grade. Pentru restul țării vom avea maxime de 5 – 7, 9 grade, ușor mai ridicate, spre 10 – 12 grade, în sudul extrem al Munteniei și Banat.

Nebulozitate:

– Dacă pe timpul nopții mai avem cer senin mai ales prin interiorul arcului carpatic, odată cu orele dimineții și mai apoi pe tot parcursul zilei atmosfera se va menține una sumbră, cu nori joși la nivelul întregii țări.

Ceață:

– Și ceața va fi un fenomen prezent mâine în aproape toată țara. Pe timpul nopții o vom regăsi mai ales prin zonele montane și interiorul arcului carpatic, după amiaza și seara și prin Moldova, Muntenia, Oltenia. Vizibilitatea va scădea sub 200 de metri și izolat chiar sub 50 de metri.

Precipitații:

– Apar și precipitațiile. La început prin Maramureș și nordul Moldovei, apoi și prin zonele montane iar odată cu seara le vom regăsi și prin Muntenia. În zonele montane vor predomina ninsorile.

precipitații14noiembrie

Vânt:

– Vântul va sufla slab aproape în toată țara, cu ușoare intensificări moderate, mai ales după amiaza, prin Crișana și Oltenia.

Concluzii:

– Ne așteaptă o zi destul de mohorâtă, cu ceață, soare mai puțin, apar și ploile iar temperaturile continuă să scadă. Miroase a iarnă.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=mmsLbfEQIsc&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *