prognoze

Prognoză meteo 11 noiembrie 2018–o duminică perfectă de toamnă

Context sinoptic:

– Și ziua de mâine va fi una extrem de stabilă din punct de vedere sinoptic, nimic nou față de ultimele săptămâni. În continuare presiune mare, caracteristică unui anticiclon și nicio perspectivă de fronturi prin zona țării noastre.

Temperaturi:

– Temperaturile minime vor pleca de la valori negative în zonele montane (-1, –2 grade), valori care vor fi atinse și în interiorul arcului carpatic, iar în celelalte zone montane și mare parte din Transilvania și Maramureș vom avea temperaturi în jurul a 0 – 1, 2 grade. Pentru celelalte regiuni minimele se vor opri la 3 – 5, 7 grade. Maximele se vor situa între 5 – 7, 9 grade în zonele montane, respectiv 12 – 14, 16 grade în restul regiunilor.

Nebulozitate:

– Vom avea parte de nebulozitate joasă persistentă mai ales în Moldova, pe tot parcursul intervalului de prognoză, în timp ce pentru restul țării vorbim de un cer mai mult senin, cu nori doar de decor.

Ceață:

– Pe timpul nopții, al dimineții și apoi spre seara zilei de mâine, avem parte de ceață pe arii extinse din Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania și zonele montane. În aceste regiuni vizibilitatea va scădea sub 200 de metri și izolat chiar sub 50 de metri, mai ales în zona Orientalilor și în Transilvania.

ceață11noiembrie

Precipitații:

–  Condiții de burniță slabă, spre orele dimineții, mai ales prin zonele montane.

Vânt:

– Vântul va suflat slab spre moderat pe tot intervalul de prognoză, la nivelul întregii țări.

Concluzii:

– Ultima zi a acestei săptămâni nu este cu nimic diferită de tot ce am avut în jumătate de octombrie și, deja, aproape jumătate din noiembrie. O vreme perfectă de toamnă.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JcDILI0S33g&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *