prognoze

Prognoză meteo 10 noiembrie 2018–minime negative, ceață multă

Context sinoptic:

– Câmp de presiune ridicată, niciun front atmosferic prin preajmă, stabilitate maximă și care pare că nu se mai termină.

Temperaturi:

– Minimele continuă să piardă din grade, astfel că ajungem să avem valori negative nu doar la nivelul crestelor montane, dar și în interiorul arcului Carpatic, Transilvania, și în zona Subcarpaților, zone unde minimele vor pleca de la –1, –3 grade și se vor opri la 01, 1 grad. Pentru restul țării vorbim de temperaturi minime între 1 – 3, 5 grade. Maximele vor fi cuprinse între 6 – 8, 9 grade pe crestele montane, respectiv 10 – 12, 14 grade pentru restul țării.

minime10noiembrie

Nebulozitate:

– Vom avea pare de un cer mai mult senin pe timpul nopții, ceea ce va contribui și la temperaturile scăzute, iar pe timpul zilei nebulozitatea joasă își va face apariția mai ales prin Moldova, Transilvania, Apuseni și Dobrogea. Gradul de acoperire al cerului cu nori joși în aceste zone va varia de la 50 spre 75 și izolat 100%.

Ceață:

– Noaptea și dimineața aduc condiții de ceață pe arii extinse din Moldova, Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania și zonele montane aferente. Vizibilitatea ar putea scădea sub 200 de metri și chiar sub 50 de metri. După o pauză la prânz, condițiile de ceață revin în aceleași regiuni, spre seară.

Precipitații:

– Nicio șansă de precipitații mâine.

Vânt:

– Mâine vom avea parte de un vânt slab pe tot intervalul de prognoză și la nivelul întregii țări.

Concluzii:

– O zi liniștită de toamnă, în care singurele elemente notabile sunt ceața și temperaturile minime în scădere.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WgJiJhiyo4g&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *