prognoze

Prognoză meteo 08 noiembrie 2018–zi liniștită de toamnă

Context sinoptic:

– O nouă zi în care, la nivel sinoptic, nu apar modificări. În continuare presiune mare asociată unui anticiclon și fără fronturi în preajma țării noastre. Stabilitate la superlativ.

contextsinoptic08noiembrie

Temperaturi:

– Minimele continuă să piardă din grade, revin valorile negative pe crestele montane (-1, –3 grade), în timp ce în restul zonelor montane vom avea valori de 1 – 3, 5 grade iar pentru restul țării valorile minime se vor opri la 5 – 7, 9 grade, posibil spre 10 – 11 grade pe estul Munteniei. Și temperaturile maxime mai pierd din  grade, astfel că vom avea 3 – 5, 7 grade pe crestele montane, 7 – 9, 10 grade în restul zonelor montane și Moldova, respectiv 11 – 13, 15 grade pentru restul țării.

Nebulozitate:

– În ceea ce privește nebulozitatea joasă, rămâne cum am stabilit și zilele trecute: Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia vor avea parte de nori toată ziua, în timp ce pentru restul țării vorbim de un cer mai mult senin.

Ceață:

– Condiții de ceață vor fi mâine mai ales prin zonele montane, Transilvania, Banat și Crișana, zone unde vizibilitatea ar putea scădea chiar sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. Condiții de ceață sunt și în zonele cu nebulozitate joasă.

Precipitații:

– Situația gravă în ceea ce privește precipitațiile se prelungește. Și ziua de mâine aduce doar burniță în zonele cu ceață.

Vânt:

– Vânt slab la nivelul întregii țări, pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu excepția zonei litoralului, acolo unde am putea avea și intensificări moderate.

Concluzii

– Încă o zi din tiparul cu care deja am uitat de când ne-am obișnuit. Zi de toamnă autentică.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DcrrNiOMPN0&w=560&h=315]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *