prognoze

Prognoză meteo 06 noiembrie 2018–toamnă veritabilă pe sud și est, un pic de vară în restul regiunilor!

Context sinoptic:

– Nicio schimbare în contextul sinoptic față de ziua de ieri. Rămân în continuare sub influența unei circulații de blocaj, cu un câmp de presiune foarte ridicată care nu va ceda teren nici în zilele următoare.

contextsinoptic06noiembrie

Temperaturi:

– Noaptea care urmează aduce o scădere a temperaturilor minime mai ales pe zonele montane, Transilvania, Banat, Crișana, Oltenia. Vom avea valori de la 3 – 5, 7,9 grade în aceste zone, respectiv 10 – 12 grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova. Maximele încep și ele să mai scadă, astfel că vom avea valori de 3 – 5, 7 grade pe crestele montane, 8 – 10, 11 grade în restul zonelor montane, 11 – 13, 14 grade în Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia. Cel mai cald va fi mâine tot în centru, nord și vest, dar valorile maxime nu vor mai trece de 15 – 17, 19 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana.

Nebulozitate:

– În ceea ce privește nebulozitatea, singura schimbare, dar importantă, ține de faptul că norii joși care revin încă din timpul nopții în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia și zonele montane aferente, nu vor mai pleca odată cu înaintarea în zi, astfel că soarele va lipsi mâine de pe cerul acestor regiuni. Va fi însă din belșug în restul zonelor.

Ceață:

– Nici ceața nu va lipsi din peisaj. O vom regăsi în zonele montane, Muntenia, Oltenia, nordul Crișanei. Ar putea persista mult dincolo de orele prânzului iar vizibilitatea ar putea scădea sub 200 de metri și chiar sub 50 de metri.

Precipitații:

– Prin zonele cu nebulozitatea joasă și ceață este posibil ca pe parcursul zilei de mâine să avem parte și de burniță. Și cam atât, din păcate. Seceta la nivelul suprafeței agricole este deja pedologică extremă pe arii extinse.

Vânt:

– Vânt slab pe tot parcursul zilei, în aproape toată țara, cu excepția Munților Banatului și litoral, unde am putea avea intensificări spre moderat.

Concluzii:

– Începem să ne apropiem de ceea ce înseamnă o zi de toamnă. Temperaturile continuă să scadă, inclusiv în zona de vest. Avem și ceață și nebulozitate și burniță.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HuH1LXpcDhQ&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *