prognoze

Prognoză meteo 05 noiembrie 2018–o nouă săptămână, nu și o nouă vreme!

Context sinoptic:

– Începem o nouă săptămână cu o vreme care nu va suferi modificări majore de la o zi la alta, asta și datorită contextului sinoptic, care va fi constant: presiune ridicată și niciun front atmosferic care să influențeze vremea de la noi.

Temperaturi:

– Temperaturile minime vor pleca de la valori de 1 – 3, 5 grade pe crestele montane, respectiv 7 – 9, 11 grade pentru restul regiunilor, posibil ușor mai ridicate prin extremitatea nordică a Crișanei, Maramureș, unde se pot atinge și 12 – 13 grade. În ceea ce privește valorile maxime, ziua de mâine aduce temperaturi de 11 – 13, 14 grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, zonele montane și Moldova, respectiv 18 – 20, 21 de grade în Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș.

Nebulozitate:

– Norii joși vor acoperi, la fel ca și în zilele precedente, Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, dimpreună cu zonele montane, pe timpul nopții, al dimineții, până spre orele prânzului. După amiaza avem șansa câtorva ore cu cer variabil, dar seara readuce nebulozitatea joasă în aceleași regiuni, cu acoperire 100% a cerului de nori.

nebulozitate05noiembrie

Ceață:

– Pe timpul nopții și în primele ore ale dimineții există condiții de ceață pe Orientali, Muntenia, Oltenia, dar și pe extremitatea vestică a Banatului. În zonele montane, dar și prin Muntenia, vizibilitatea ar putea scădea chiar sub 200 și izolat chiar 50 de metri. Dacă pe timpul zilei ceața se va risipi, ea va reapărea odată cu orele serii, tot prin zonele montane, Banat și Oltenia.

Precipitații:

– O nouă zi fără precipitații la nivelul țării noastre, iar lucrurile sunt destul de grave în ceea ce privește umiditatea solului pentru lucrările agricole.

Vânt:

– Vântul va sufla slab la nivelul întregii țări, cu excepția munților Banatului, acolo unde intensificările vor fi moderate pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Concluzii:

– Începem săptămâna cu același tipar de vreme pusă pe doborât recordurile zilnice de temperatură, fără precipitații (grav pentru agricultură) și cu perspectiva mai degrabă a apropierii verii, nu a iernii.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lgc0-0pU5t4&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *