prognoze

Prognoză meteo 04 noiembrie 2018–copy paste după ieri, alaltăieri…

Context sinoptic:

– Oricât aș încerca să vin cu vești noi legate de schimbările mult așteptate, vremea nu mă ajută deloc. Așadar, contextul sinoptic pentru ziua de mâine nu diferă cu nimic față de cel de ieri, sau de alaltăieri, sau de orice altă zi din ultima săptămână. Presiune foarte mare și niciun front atmosferic spre noi. Stabilitate maximă și extrem de plictisitoare.

Temperaturi:

– La noapte vom avea temperaturi minime care vor pleca de la un 3 – 5, 7 grade pe crestele montane, 7 – 9, 11 grade în restul regiunilor montane, Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia. Cele mai ridicate valori nocturne vor fi în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, unde se vor atinge 11 – 13, 14 grade. Maximele vor fi cuprinse, la nivelul întregii țări, între 15 – 17, 19 grade, cu excepția Transilvaniei și Maramureșului, unde ar putea ajunge chiar la 20 – 22 de grade.

maxime04noiembrie

Nebulozitate:

– Nebulozitatea joasă va fi prezentă din nou pe aceleași regiuni ca în zilele precedente: Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia. Norii vor rezista până după orele prânzului iar apoi cerul va deveni senin la nivelul întregii țări.

Ceață:

– Ceața va fi fenomenul principal al zilei de mâine. Pe timpul nopții și al dimineții ea va fi prezentă în Orientali (cu vizibilitate sub 50 de metri), centrul și sudul Moldovei, Meridionali, Apuseni, Muntenia și Oltenia (vizibilitate sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri). După amiaza și seara zilei de mâine o vom regăsi din nou prin Muntenia, sudul Moldovei, zonele montane, Oltenia și Banat.

Precipitații:

– Nicio surpriză, zero șanse la precipitații pentru mâine.

Vânt:

– Vântul va fi și el foarte liniștit, pe parcursul întregii zile, la nivelul întregii țări, cu excepția extremității sud vestice a Munților Banatului, unde ar putea avea intensificări moderate.

Concluzii:

– O nouă zi de noiembrie fix după tiparul precedentelor: temperaturi ridicate, ceață prin unele zone, nori joși, un vânt extrem de liniștit, zero precipitații. Iar lucrurile nu se vor schimba curând.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6vGLAjFOlr0&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *