prognoze

Prognoză meteo 02 noiembrie 2018 – toamnă doar în calendar

Context sinoptic:

– Nicio schimbare la nivel sinoptic. Suntem sunt influența unui puternic câmp anticiclonic, avem parte de un blocaj care cu greu va fi spart iar din punct de vedere al fronturilor, nimic de interes pentru noi.

Temperaturi:

– Urmează o nouă noapte anormal de caldă pentru data din calendar. Minimele vor pleca de la valori de 5 –7,9 grade în zonele montane, 10 – 12, 14 grade în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania și Maramureș. În Banat și Crișana, valorile minime vor fi chir mai ridicate, de la 15 spre 17, 18 grade. Modificări majore nu vor fi nici la valorile maxime, acestea vor mai crește cu doar 3-4 grade față de minime și vom avea 12 – 14 grade în zonele montane, respectiv 15 – 17, 19 grade pentru restul regiunilor țării.

maxime02noiembrie

Nebulozitate:

– Nebulozitatea joasă, o caracteristică a acestei perioade, se va manifesta din plin mâine în Moldova, Muntenia și Oltenia pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar nu vor lipsi nici de pe zona Banatului și Crișanei, chiar dacă gradul de acoperire va fi mai scăzut.

Ceață:

– Condiții de ceață vor fi atât pe timpul nopții, dimineții dar și la orele serii de mâine, mai ales pe zonele montane.

Precipitații:

– La începutul intervalului de prognoză sunt posibile precipitații slabe mai ales prin zona Apusenilor, izolat prin Crișana, nordul Transilvaniei. În rest, din păcate pentru agricultură mai ales, vor lipsi din restul țării.

Vânt:

– Vântul va avea intensificări moderate pe Moldova, Oltenia, Muntenia și slab la nivelul restului țării.

Concluzii:

– În continuare o vreme deosebit de caldă pentru perioada în care ne aflăm. Avem parte și de ceva elemente de toamnă: nebulozitate joasă, ceață, ceva burnițe și un vânt mai activ prin anumite zone.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zf_78qagoeM&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *