prognoze

Prognoză meteo 01 noiembrie 2018–la sfârșit de toamnă, început de vară!

Context sinoptic:

– Din punct de vedere sinoptic, ziua de mâine este una extrem de liniștită, ușor de definit: suntem sub influența unui câmp de presiune ridicată, fără niciun front care să ne afecteze.

Temperaturi:

– Urmează o noapte cu adevărat caldă la nivelul întregii țări. Minimele vor pleca de la 3 – 5, 6 grade pe crestele montane, 8 – 10, 12 grade în restul regiunilor montane, în timp ce pentru restul țării ne putem aștepta la valori de 12 – 14, 16 grade. Valorile maxime ale zilei de mâine vor fi cuprinse între 12 – 14, 16 grade în zonele montane, 14 – 16, 18 grade în Moldova, Muntenia, Oltenia și Dobrogea. Pe sudul extrem și sud estul Munteniei, Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana se vor atinge 19 – 21, 23 de grade.

Nebulozitate:

– Ziua de mâine va fi una cu destui nori pe cer. Mai ales în Moldova, Muntenia, Oltenia, acolo unde vor persista pe tot parcursul zilei. Nebulozitate joasă va fi și în Dobrogea, dar aici gradul de acoperire al cerului cu nori se va opri undeva în jur de 70 – 75%.

Vizibilitate:

– Condiții de ceață vor fi, mai ales pe timpul nopții, dimineții și mai apoi serii de mâine, în zonele montane, zonele joase din Oltenia și Muntenia dar și prin Moldova.

Precipitații:

– Din punct de vedere al precipitațiilor, doar spre seară, izolat, prin Munții Banatului este posibil să își facă apariția câteva picături.

Vânt:

– Vântul va fi mâine fenomenul meteo cel mai de interes, cu intensificări moderate la nivelul întregii țări, iar prin nordul Moldovei, Dobrogea, izolat Muntenia și Munții Banatului putând avea chiar intensificări mai susținute, care să se apropie de 45 – 50 km/h.

vant01noiembrie

Concluzii:

– Prima zi de noiembrie, ultima lună de toamnă, aduce mai degrabă cu o zi de vară, una chiar plăcută. Anomaliile termice sunt în continuare mari și nici precipitațiile nu par a veni prea curând.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Uo0a_ZAW9bc&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *