prognoze

Prognoză meteo 20 octombrie 2018–toamna schimbă foaia!

Context sinoptic:

– La nivel sinoptic, în zona țării nostre, ziua de mâine vine tot sub acțiunea unui câmp de presiune ridicată și fără acțiunea vreunui front.

Temperaturi:

– Urmează o nouă noapte caldă, mult prea caldă pentru data din calendar. Vom avea valori de la 2 – 4, 5 grade în zonele montane înalte, 8 – 10, 11 grade în celelalte zone montane, respectiv 12 – 14, 15 grade pentru restul țării. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea vor pleca de la valori de 4 –6,7 grade în zonele montane înalte, 11 – 13, 14 grade în celelalte masive, respectiv 14 – 16, 18 grade pentru restul țării.

Nebulozitate:

– Dacă se schimbă ceva în peisajul meteo de la noi, acest lucru este legat de apariția norilor. Practic, pe tot parcursul zilei de mâine soarele va fi o absență notabilă, nebulozitatea joasă fiind prezentă pe tot intervalul și pe tot arealul țării noastre.

nebulozitate20octombrie

Ceață:

– Ceața va fi din nou un fenomen ce și-ar putea face simțită prezența pe arii extinse din Banat, Crișana, zonele montane, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, cam pe tot intervalul de prognoză. În zona Banatului și în zonele montane  vizibilitatea va scădea frecvent chiar sub 50 de metri.

Precipitații:

– Încă din timpul nopții precipitațiile își fac simțită prezența și nu vor dispărea nici pe parcursul zilei. La început în nordul Transilvaniei, al Moldovei, vestul și sudul Munteniei dar și prin zonele montane. iar mai apoi și prin Maramureș dar și, izolat, Moldova.

Vânt:

– Vântul va sufla în general slab, cu posibile intensificări moderate mai ales pe zona Moldovei, dar, temporar și în Banat, zonele montane și Muntenia.

Concluzii:

– Ploile câștigă din ce în ce mai mult teren, soarele ne va lipsi toată ziua iar temperaturile sunt în scădere. Toamna schimbă foaia.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VIcAh-XSdbw&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *