prognoze

Prognoză meteo 19 octombrie 2018–scad temperaturile, vin și ploile

Context sinoptic:

– În zona țării noastre va acționa un câmp de presiune ridicată, spre zona de vest, iar în spatele lui se află un front rece în dezmembrare, care nu va mai apuca să ne afecteze pe cât ne așteptam.

contextsinoptic19octombrie

Temperaturi:

– Noaptea care urmează va fi din nou una cu temperaturi mai degrabă potrivite pentru maxime, plecând de la 3-5 grade în masivele montane înalte, 5-7,9 grade în celelalte zone montane, respectiv 10 – 12, 14 grade pentru restul țării. Maximele de mâine marchează o scădere pe zona Banatului, Crișanei, Maramureșului, Transilvaniei și zonele montane, unde nu vom mai avea mai mult de 14 – 16, 18 grade. Pentru Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea rămânem la maxime între 18 – 20, 21 de grade.

Nebulozitate:

– Vom avea parte de nori pe tot parcursul zilei, în cea mai mare parte a țării, cu excepția Moldovei, dar gradul de acoperire cu nori va fi în jurul a 50 – 70% și doar izolat spre 100%, mai ales prin zonele montane și Maramureș.

Ceață:

– Condiții de ceață vom avea pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu precădere în Muntenia (zonele joase), sudul Moldovei (zonele joase). Vizibilitatea ar putea scădea chair sub 200 m și izolat, în unele locuri sub 50 de metri.

Precipitații:

– Pe timpul nopții precipitațiile își fac apariția prin Banat și extremitatea nordică a Dobrogei. Spre orele serii vom avea ploi și în Muntenia și Oltenia.

Vânt:

– Vântul va avea intensificări slabe pe tot parcursul zilei, doar prin Banat și nordul Moldovei este posibil să avem parte de un vânt mai moderat.

Concluzii:

– Putem vorbi de o nouă zi plăcută de toamnă, chiar dacă temperaturile încep să piardă din grade și ploile își fac apariția prin multe zone.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=IkWy_u9jmr8&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *