prognoze

Prognoză meteo 18 octombrie 2018–semnele schimbării

Context sinoptic:

– După o lungă perioadă de stabilitate, lucrurile încep, încet dar sigur, să se miște și la nivel sinoptic. Câmpul anticiclonic de presiune ridicată care a tot staționat deasupra țării noastre se retrage ușor spre estul regiunii, în timp ce un pasaj frontal rece începe să își croiască drum și spre regiunea țării noastre, aducând cu el și ploi, dar și o răcire pe care o vom resimți mai ales spre finalul săptămânii.

Temperaturi:

– La noapte rămânem cu temperaturi plăcute la nivelul întregii țări. Vom avea 3-5, 7 grade în zonele montane, 7-9, 11 grade în nordul și centrul Moldovei, Transilvania și Maramureș. Pentru sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat și Crișana vom avea minime de la 10 – 12, 14 grade. Nicio modificare la nivelul valorilor maxime, cu 12 – 14, 15 grade în zonele montane, respectiv 18 – 20, 22 de grade pentru restul țării.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții, dar și în primele ore ale dimineții de mâine, până după prânz, nebulozitatea joasă va fi accentuată pe zona Dobrogei, sudul Munteniei, al Moldovei și Oltenia. După amiaza și seara aduc un cer variabil în aceste zone și senin în restul țării.

Ceață:

– Pe timpul nopții și la primele ore ale dimineții sunt condiții izolate de ceață prin sudul extrem. Lucrurile se schimbă însă odată cu orele serii, când ceața s-ar putea să își facă apariția pe arii extinse din Muntenia, Oltenia, sudul Moldovei și Apuseni.

ceață18octombrie2018 

Precipitații:

– După o absență de săptămâni, precipitațiile încep să revină pe teritoriul României. Mâine, doar timid, la începutul intervalului prin sud, zona Capitalei, iar mâine seară pe zona Banatului și Crișanei.

Vânt:

– Cel puțin pe timpul nopții și al dimineții, vântul va avea intensificări moderate pe zona Olteniei, Munteniei și Dobrogei. Pentru restul intervalului de prognoză vorbim de un vânt slab la nivelul întregii țări.

Concluzii:

– Perioada de acalmie și de vară în octombrie se apropie de sfârșit, iar primele semnale le primim chiar de mâine.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xQg7ByPOZE4&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *