prognoze

Prognoză meteo 10 octombrie 2018– noapte cu temperaturi de zi.

context sinoptic:

– O nouă zi fără nooutăți. Câmpul anticiclonic, de presiune ridicată, rămâne cantonat deasupra țării noastre, astfel că urmează o nouă zi monotonă din punct de vedere meteo.

temperaturi:

– Urmează o nouă noapte cu temperaturi mult mai mari decât normalul perioadei din calendar.  Se vor atinge 1- 3, 5 grade în masivele montane înalte, 7 – 9, 10 grade în celelalte zone montane, Transilvana și Maramureș. Pentru restul țării vorbim de minime de 13 – 15, 17 grade, care în mod normal ar trebui să fie maximele zilei. Maximele zilei vor pleeca de la 9 – 11, 13 grade în zonele montane, 14 – 16, 18 grade în Moldova, Dobrogea, Muntenia, respectiv 18 – 20, 22 de grade în Oltenia, Transilvania, Banat și Crișana.

nebulozitate:

– Pe timpul nopții și în primele ore ale dimineții, până aproape de prânz, cerul va fi acoperit de nebulozitate joasă în Moldova, Muntenia, Oltenia și Dobrogea, și senin în rest. După amiază cerul se mai degajă, norii mai rămân dar gradul de acoperire abia se mai apropie de 50%.

nebulozitate10octombrie

ceață:

– Condiții de vizibilitate redusă ar putea fi, pe timpul nopții, în zona de nord a Orientalilor (unde poate scădea chiar sub 50 m), dar și în interiorul arcului carpatic, în Transilvania.

precipitații:

– O nouă zi fără precipitații la nivelul întregii țări.

vânt:

– Vântul va sufla slab pe tot parcursul zilei, în cea mai mare parte a țării, cu excepția Moldovei, Dobrogei și estului Munteniei, unde vom avea intensificări moderate.

concluzii:

– Vom avea parte de o zi cu temperaturi ceva mai ridicate decât ar trebui și fără nici un fenomen meteo care să ne deranjeze.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=q9rleCbCA1c&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *