prognoze

Prognoză meteo 09 octombrie 2018–toamnă colorată în soare și cald

context sinoptic:

– Nimic nou din punct de vedere sinoptic, și asta de mai bine de o săptămână și mai continuă și pentru o bună perioadă de timp. Așadar, câmp de presiune înaltă, nici urmă de vreun front pe mare parte din Europa.

temperaturi:

– Noaptea care urmează va fi una cu temperaturi plăcute la nivelul întregii țări, cu valori de la –1, 1, 3 grade în zonele montane înalte, 7 – 9, 10 grade în Transilvania, restul zonelor montane, Dobrogea, centrul Munteniei, respectiv 11- 13, 15 grade pentru restul țării. Maximele zilei nu vor crește foarte mult, doar pe sud și vest urmând să urce spre valori de 18 – 20 de grade, în restul țării urmând să fie cu 2-4 grade mai mari decât minimele, la valori de 14 – 16, 17 grade. maxime09octombrie

nebulozitate:

– Pe timpul nopții și al dimineții, nebulozitatea joasă va fi prezentă mai ales pe zona Moldovei și a munților Banatului. AMai apoi, după amiaza și seara, norii joși se extind și spre Moldova și Dobrogea, dar gradul de acoperire va fi de maxim 50%.

ceață:

– Ceața s-ar putea să își facă simțită prezența, mai ales pe timpul nopții, în zona Orientalilor, sudul Moldovei și prin zonele joase din Muntenia.

precipitații:

– Nicio șansă de precipitații pe parcursul zilei de mâine.

vânt:

– Pe tot parcursul zilei vântul va avea intensificări slabe, spre moderate (mai ales pe Moldova și Muntenia), iar în estul Munteniei, zona de Curbură, ar putea atinge la rafală chiar și un 35 – 40 km/h.

concluzii:

– O nouă zi liniștită de octombrie, dintr-o perioadă ce încă nu s-a terminat.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-glQs75cUD0&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *