prognoze

Prognoză meteo 04 octombrie 2018–nimic nou, octombrie liniștit

context sinoptic:

– Avem parte de o nouă zi în care, din punct de vedere al contextului sinoptic, lucrurile nu se schimbă. Un vast câmp anticiclonic, care acoperă aproape toată zona de sud, sud-est a Europei, va fi prezent și peste țara noastră. Din punct de vedere al fronturilor atmosferice, nimic care să atragă atenția.

temperaturi:

– Noaptea care urmează aduce temperaturi de la –1, –2 grade în zonele montane înalte, 1-3, 4 grade în celelalte masive, respectiv 5-7, 9 grade pentru restul țării. Valori ușor mai ridicate se pot atinge în Dobrogea și Oltenia, 10 – 11 grade. Nicio schimbare din punct de vedere al temperaturilor maxime față de ziua de ieri, vom avea tot 5-7, 9 grade în zonele montane, respectiv 16 – 18, 20 de grade pentru restul țării.

maxime4octombrie2018

nebulozitate:

– Dacă pe timpul nopții și al dimineții nebulozitatea joasă va mai fi prezentă prin jumătatea nordică a țării ( cu un grad de acoperire de 50 – 75%), odată cu orele prânzului și pentru tot restul zilei cerul se va degaja destul de mult, lăsând locul unui soare generos.

ceață:

– Obișnuiți în ultimul timp cu prezența ei, ceața nu pare a fi un fenomen cu care să ne intersectăm pe parcursul zilei de mâine.

precipitații:

– Pe timpul nopții, șanse de precipitații slabe vor fi mai ales pe nordul Orientalilor. În restul zilei, nu vom fi deranjați de ploi.

vânt:

– Pe parcursul nopții și în primele ore ale dimineții vântul va continua să prezinte intensificări, mai ales în Oltenia și Moldova, unde se pot atinge, la rafală, chiar 40 – 45 km/h. După orele prânzului și seara, vom avea parte de un vânt slab.

concluzii:

– Avem avut parte de zile destul de liniștite în acest început de octombrie, iar ziua de mâine va fi în același tablou. Din nou, doar vântul va fi un pic mai răzvrătit, până spre prânz.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vf-Mr2uCrU0&w=560&h=315]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *