prognoze

Prognoză meteo 03 octombrie 2018–soare, cald, vânt.

context sinoptic:

– Contextul sinoptic al zilei de mâine nu va fi cu mult diferit față de cel al zilei precedente. Suntem în continuare sub influența unui câmp de presiune ridicat, care se regăsește în mare parte din regiune. La nord de țara noastră avem un front de ocluziune, dar care se va depărta repede, fără a ne afecta.

temperaturi:

– Temperaturile minime vor avea valori ușor negative în masivele montane înalte (-1, –3 grade), 2 – 3,5 grade în restul zonelor montane, Banat, Crișana și Maramureș, 6 – 8, 10 grade în Transilvania și nordul Moldovei. În Oltenia, Muntenia, dobrogea și centrul, sudul Moldovei se vor atinge 10, 12 – 14, 15 grade. Maximele vor fi la valori de –1, 3, 5 grade în zonele montane înalte, 7 – 9, 10 grade în restul zonelor, respectiv 16 – 18, 20 grade pentru restul țării.

nebulozitate:

– Pe timpul nopții norii joși vor fi prezenți mai ales pe zonele montane și nordul extrem al Moldovei, iar prins sud vom avea un gad de acoperire de sub 50%. Pentru ziua de mâine norii se vor lăsa greu duși din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și zonele montane.

ceață:

– Condiții de ceață vor fi pe timpul nopții în nordul Orientalilor și Maramureș.

precipitații:

– Condiții de ploi slabe vom avea mâine doar în nordul Orientalilor și al Maramureșului, mai ales pe timpul nopții și în primele ore ale dimineții.

vânt:

– Ziua de mâine ne aduce un vânt mai activ decât până acum, cu intensificări moderate pe tot parcursul zilei și în cea mai mare parte a țării.  Rafalele pot ajunge și la un 40 km/h.

vant03octombrie2018

concluzii:

– O nouă zi de toamnă de care ne putem bucura pe deplin, în ciuda vântului care mâine va fi mai activ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=i3z4bJiaFbo&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *