prognoze

Prognoză meteo 02 octombrie 2018–o zi perfectă

context sinoptic:

– Ziua de mâine găsește țara noastră înconjurată de câmpuri de presiune înaltă, dar și cu un pasaj frontal rece care ne traversează de la est la vest.

contextsinoptic02octombrie2018

temperaturi:

– Minimele nopții care urmeqză vor fi mult mai plăcute față de prima zi de Brumărel. Astfel, la nivelul întregii țări vorbim de valori de la 9., 10 grade spre 12, 14 grade, cu cele mai scăzute minime la nivelul zonelor montane, unde se vor atinge 3-5 grade, și în Transilvania, unde nu vom avea mai mult de 5 – 7, 9 grade. La nivelul maximelor putem vorbi de o zi deosebit de plăcută de toamnă, cu 13 – 15 grade în Banat, Crișana și zonele montane, 16 – 18, 20 de grade în Transilvania, Oltenia, Dobrogea, nordul și centrul Moldovei. În Muntenia și sudul Moldovei se pot atinge și 22, 23 de grade.

nebulozitate:

– Pe parcursul nopții și al dimineții, norii joși vor fi destul de prezenți pe Oltenia, Muntenia și Moldova, dar și în restul regiunilor (cu mai puțin de 50% acoperire), cu excepția arcului carpatic, unde cerulv a fi mai mult senin, odată cu orele după amiezii și serii cerul se degajă în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, iar norii se mută pe Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania.

ceață:

– Pe timpul nopții și al dimineții vor fi condiții pentru ceață  în masivele montane, sudul extrem al Molovei și vestul Munteniei. Odată cu orele serii, ceața se mută pe Maramureș și Apuseni.

precipitații:

– La începutul nopții vom avea parte de ceva ploi pe zona Dobrogei, iar seara zilei de mâine aduce ploi slabe prin zona Maramureșului.

vânt:

– Vântul va rămâne și pe parcursul zilei de mâine la intensificări slabe, fără a pune probleme.

concluzii:

– Urmează o zi liniștită de toamnă, de care merită să ne bucurăm. Toamna este un spectacol chiar dacă lipsesc fenomenele meteo.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ETNRySArFAg&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *