prognoze

Prognoză meteo 01 octombrie 2018–octombrie începe cu ploi

context sinoptic:

– Prima zi a lunii octombrie vine cu un context sinoptic caracterizat de un câmp de presiune în creștere, cu deplasare vestică dar și cu un front de ocluziune spre sudul extrem al regiunii. Astfel, vom avea parte și de ceva fenomene meteo, mai ales pe sud și sud-est.

temperaturi:

– Prima noapte a lui Brumărel vine cu temperaturi negative în masivele montane înalte (-1, –2 grade), 3-5 grade în Moldova, Transilvania, Crișana și restul zonelor montane, respectiv 9-11, 13 grade în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Valorile maxime vor avea valori normale pentru data din calendar în Muntenia; Oltenia, zonele montane și subcarpatice (12- 14, 16 grade). În restul țării se vor atinge 16 – 18, 20 de grade (chiar 21 de grade în Banat).

nebulozitate:

-Începând cu orele nopții și apoi încet dar sigur pe tot parcursul zilei de mâine, nebulozitatea joasă va cuprinde întreaga țară. Primele vizate de nori vor fi sudul țării, Moldova și zonele montane, apoi restul țării.

ceață:

– Ceața ar putea să își facă apariția prin sudul extrem la orele dimineții, iar după amiaza și seara prin vestul Munteniei, Dobrogea și Moldova.

precipitații:

– Ploile își vor face apariția, începând cu orele dimineții, în Oltenia, Muntenia, și vor ține până după orele prânzului. Cantitățile de precipitații nu vor trece de 5 – 10 l/mp în 24 de ore.

precipitațiicantitatitotale1octombrie2018

vânt:

– Vântul va prezenta intensificări slabe spre moderate pe tot parcursul intervalului de prognoză.

concluzii:

– Ne așteaptă, așadar, un început de octombrie cu o vreme de toamnă autentică. Ploi și foarte puțin soare, temperaturi normale în cea mai mare parte a țării.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9E44vCubfQs&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *