prognoze

Prognoză meteo 10 septembrie 2018–vremea în prima zi de școală!

CONTEXT SINOPTIC:

– La nivelul țării noastre, din punct de vedere al contextului sinoptic, putem vorbi de o zi liniștită, fără nimic care să iasă în evidență. Suntem sub influența unui câmp de presiune ridicat iar din punct de vedere al fronturilor, liniște multă.

TEMPERATURI:

– Minimele nopții rămân la valori plăcute, de la 8 – 10 grade în zonele montane, la 14 – 16, 18 grade pentru restul regiunilor. Cât despre maximele primei zile de școală, acestea vor caracteriza valori normale pentru perioada în care ne aflăm, cu valori de la 12 – 14 grade în zonele montane, respectiv 21 – 23, 25 de grade în restul țării. Valori ușor mai ridicate sunt așteptate în Oltenia, respectul estul Munteniei, unde se pot atinge și 27 – 28 de grade.

maxime10septembrie2018

NEBULOZITATE:

– Nebulozitatea joasă va fi prezentă, la începutul intervalului de prognoză, mai ales în zonele montane și Moldova, dar și aici cerul se va degaja, cel puțin până la orele serii, când norii recuceresc Moldova.

CEAȚĂ:

– Ceața este un fenomen specific anotimpurilor de tranziție, iar mâine ar putea să își facă apariția prin zona Moldovei, Orientalilor dar și Carpaților de Curbură, mai ales spre orele după amiezii și serii.

PRECIPITAȚII:

– Un ciclon subtropical bine dezvoltat își face de cap prin zona Crimeei, având ca punct de geneză Marea Neagră, iar dinspre el, ceva rămășite de precipitații ar putea ajunge în Moldova, zona Orientalilor, dar nu este exclus ca să avem câteva picături inclusiv prin sud-estul Munteniei.

VÂNT:

– Vântul s-ar putea să strice socotelile multora mâine și ar trebui să avem grijă și cu buchetele de flori. Pe timpul nopții și al dimineții vântul va fi activ mai ales pe zona Moldovei, iar mai apoi și prin restul țării. Rafalele pot ajunge la un 30 – 4o km/h.

CONCLUZII:

– Mâine este o zi plină de emoții pentru mulți. Prima zi de școală vine cu o vreme destul de plăcută, cel puțin din punct de vedere al temperaturilor. Există însă și mici șanse de ploaie, iar vântul se va prezenta și el la strigarea catalogului.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QCpfTGOGMEE&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *