prognoze

Prognoză meteo 07 martie 2018–o zi cu multe fenomene periculoase!

context sinoptic:

– Din punct de vedere al presiunii, țara noastră va fi sub influența unui câmp de presiune joasă, însoți de fronturi de ocluziune dar și de 3 cicloni ce acționează la vest de țara noastră și respectiv în Marea mediterană.

temperaturi:

– Noaptea care urmează va fi una cu temperaturi pozitive la nivelul întregii țări, cu valori de 1-3, 4 grade, mai ridicate în Banat, Crișana și Dobrogea, unde se pot atinge și 5-7 grade. Singurele zone unde vom avea valori negative sunt cele montane, unde nu se va trece de –2, –1 grad. Temperaturile maxime vor pleca de la 3-5,7 grade în nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și zona Subcarpaților și se vor opri la valori de 11 – 13, 14 grade centrul și sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia și cea mai mare parte a Olteniei.

temperaturimaxime7martie

nebulozitate:

– Nebulozitatea joasă va fi accentuată pe tot parcursul zilei, doar spre orele serii cerul devenind variabil pe sud și sud-est.

vizibilitate

– Ceața va fi cu adevărat o problemă pentru dimineața și chiar prima parte a zilei de mâine, Va fi prezentă pe arii extinse, iar în Moldova, sudul și estul Munteniei vom avea o vizibilitate chiar sub 50 de metri. Odată cu după amiaza, sunt șanse să scăpăm de ea.

precipitații:

Nici precipitațiile nu vor lipsi din peisaj, ele urmând să acopere cam toată țara, mai importante pe timpul nopții în Oltenia, Munții Banatului, Transilvania, zonele montane, iar apoi, spre dimineață și în Moldova. Cantitățile de precipitații pot fi importante pe Oltenia, unde se pot depăși și 20 l/mp în 24 de ore. Pe Oltenia vor predomina ploile, în zonele montane ninsorile.

vânt:

Liniștit în primele ore ale nopții, vânt va începe să sufle cu putere pe sud, sud-est, zonele montane și sudul Moldovei, cu rafale ce pot atinge 50 – 55 km/h iar în Dobrogea chiar 65 – 70 km/h. Spre seară lucrurile se liniștesc la nivelul întregii țări.

strat de zăpadă:

Stratul de zăpadă pierde din ce în ce mai mult teren, mai putem vorbi de un 14 – 15 cm pe sudul Olteniei și nordul Moldovei și mult peste 100 cm în zonele montane.

concluzii:

Ziua de mâine se anunță una extrem de provocatoare din punct de vedere meteo. Avem parte de o încălzire pe sud, ceață mult, ploi, vânt puternic.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vkMa5tdgx2U&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *