prognoze

Prognoză meteo 03 noiembrie 2017–și vești bune și vești rele

context sinoptic

– La nivelul țării noastre se apropie un nou câmp de presiune ridicată, dar până acesta își va intra în drepturi suntem traversați de un front rece aflat în slăbire.

temperaturi

– Minimele acestei nopți vor marca o creștere la nivelul întregii țări, astfel că vom mai vorbi de valori negative doar în zonele montane (de la –3, –2 grade spre –1, 0 grade), în timp ce pentru restul regiunilor țării vom vorbi de valori minime de la 4, 5 grade până la 7,9 grade (valori ce vor fi atinse în Banat, Crișana, nordul și centrul Moldovei. Temperaturile maxime vor pleca de la –2, 0 grade în zonele montane înalte, 4 – 6, 7 grade în restul regiunilor montane, în timp ce pentru restul regiunilor țării vom vorbi de valori de la 9, 11 grade spre 13 – 15 grade.

nebulozitate

– La începutul nopții cerul va fi mai mult senin, cu nebulozitate joasă doar pe nordul Moldovei, Orientali, Maramureș și sudul Banatului. Încet dar sigur plafonul de nori se va extinde, va acoperi întreaga țară, astfel că pe parcursul zilei de mâine soarele se va vedea destul de rar, izolat, prin sud-vest.

ceață

– Ceața va fi și ea un fenomen meteo destul de extins pe parcursul zilei de mâine, condiții de producere a ei urmând să fie în zonele montane, sudul Moldovei, Banat, centrul Transilvaniei, Muntenia.

precipitații

– Vom avea parte și de precipitații mâine, ele vor uda aproape toată țara, începând cu nordul țării (în această noapte), apoi vestul țării, iar după amiază și seara și sudul României. Mai ales în nordul Orientalilor, pe parcursul nopții, este posibil ca ele să fie și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Screenshot_7

vânt

– În pleiada de fenomene meteo de mâine nu se va integra și vântul, care va fi destul de liniștit, cu intensificări slabe spre moderate.

strat zăpadă

– Stratul de zăpadă pierde din consistență, odată cu creșterea valorilor de temperatură. Cel mai mare strat îl avem în continuare la Bâlea, cu 47 cm.

concluzii

– O zi cu vești bune și mai puțin bune. Temperaturi în creștere, soare mai puțin, ceață și ploi.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MXln0VvfBsM&w=640&h=360]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *