prognoze

Prognoză meteo 02 noiembrie 2017–se încălzește

context sinoptic:

– La nivelul țării noastre continuă să fie prezent un câmp de presiune ridicată, cu un front de ocluziune situat la nord vest de noi. Acestea vor fi înlocuite la finalul intervalului de prognoză de un front rece care va traversa România de la nord la sud. coroborat și cu precipitații.

temperaturi:

– Noaptea care urmează aduce din nou temperaturi negative pe zonele montane, dar și în cele Subcarpatice (-4, –1 grad),  1 – 3,4 grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș, sudul și centrul Moldovei, respectiv 7 – 9 grade în nordul Moldovei, Banat și Crișana. Maximele de mâine marchează o creștere în aproape toată țara. Vom pleca de la –1, 0 grade în zonele montane înalte, 4 – 7, 9 grade în restul zonele montane, Transilvania și Maramureș, respectiv 11 – 13, 15 grade pentru restul regiunilor.

nebulozitate:

– Nebulozitatea joasă va fi prezentă în toată jumătatea nordică a țării, dar și pe zona Banatului și Crișanei, urmând ca spre orele serii să se retragă mai ales pe zona Moldovei, nordul acestei regiuni.

ceață:

– Pe timpul nopții și al dimineții există condiții de producere a ceții în nordul Orientalilor și al Maramureșului, dar și în zonele joase din sud. Seara, ceața ar putea reveni tot pe zona de sud.

precipitații:

– Precipitații slabe sunt așteptate la începutul intervalului de prognoză pe zona Maramureșului iar ele pot fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

vânt:

– Vântul va sufla slab până la moderat în cea mai mare parte a țării, dar, la orele dimineții, mai ales pe sud-estul țării, izolat și pe Crișana și nordul Moldovei se pot atinge intensificări de 40 – 45 km/h.

Screenshot_8

strat de zăpadă:

– Stratul de zăpadă se păstrează în zonele montane, de la câțiva centimetri  în majoritatea masivelor la peste 49 cm la Bâlea Lac.

concluzii

– Ziua de mâine se mai îmbunează, din toate punctele de vedere, așa că ar fi bine să ne bucurăm de temperaturile în creștere și de un cer senin, cel puțin pe zona de sud a țării.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aXjDCW9Yl3o&w=640&h=360]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *