prognoze

Prognoză meteo 01 noiembrie 2017–frig, vântul încă nu ne lasă

context sinoptic:

– Mâine, România se va afla sub influența unui câmp de presiune ridicată iar la granița de nord-vest a țării se va afla un front de ocluziune, dar care nu ne va influența.

temperaturi:

– Noaptea care urmează va aduce temperaturi negative sau la limita pragului de îngheț în cea mai mare parte a țării, cu valori de la –7, –9 grade în masivele montane înalte, –3, –1 grad în celelalte zone montane, Transilvania, Maramureș, zona Subcarpaților și nordul Muntenie, dar și în centrul Moldovei. În restul regiunilor vom avea minine de 0 – 1, 3 grade. Maximele rămân negative pe masivele montane înalte, cu valori de la –4, –5 grade spre –2, –1, ușor pozitive în celelalte zone montane (1-3 grade), respectiv 7 – 9, 11 grade pentru restul regiunilor.

Screenshot_3

nebulozitate:

– Nebulozitatea joasă va fi accentuată pe tot parcursul intervalului de prognoză pe zonele montane, Banat, Crișana, Maramureș dar și în Transilvania și nordul Moldovei.

ceață:

– Ceața și-ar putea face apariția mâine prin zonele montane (nordul Orientalilor sau Apuseni) dar și prin zonele joase din Muntenia.

precipitații:

– Precipitații slabe și-ar putea face apariția, pe timpul nopții și al dimineții prin Apuseni și nordul Orientalilor, acestea fiind zonele unde vor rămâne de interes pentru tot parcursul zilei.

vânt:

– Vântul va continua să prezinte intensificări pe parcursul zilei de mâine, mai ales în zonele montane, cu rafale și de peste 55 – 60 km/h, dar intensificări vor fi și prin restul regiunilor, cu rafale de 40 – 45 km/h.

concluzii:

– Se anunță o zi rece, în care vântul va accentua senzația de frig. O primă zi de noiembrie care vrea să ne anunțe că se termină toamna și în curând vom intra în iarnă.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=osuNlT7meMc&w=640&h=360]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *