prognoze

Prognoză meteo 03 octombrie 2017–vine vara în vest. Dar și ploile

context sinoptic:

– Rămânem în continuare pe un câmp de presiune ridicată, iar la granița vestică a țării își face apariția un front de ocluziune, care pe parcursul zilei de miercuri va traversa țara.

temperaturi

– Noaptea care urmează vine tot cu temperaturi scăzute, negative sau apropiate de pragul înghețului în zonele montane (-3, –1, 0 grade), 2 – 4,5 grade în Transilvania, Maramureș, Moldova, respectiv 5 –7,9 grade pentru restul zonelor țării. Maximele de mâine confirmă o încălzire evidentă, iar pe vestul țării, în Banat și Crișana, se vor atinge 23 – 25 de grade, temperaturi mult mai mari decât normalul perioadei. În zonele montane vom avea 11 – 13 grade, iar în restul țării 17 – 19, 20 de grade.

nebulozitate

– Ziua de mâine va aduce un cer mai mult senin, cu ceva nebulozitate joasă la orele dimineții pe Banat, Crișana și Dobrogea. Orele serii aduc nori mult mai mulți pe Banat, Crișana și Maramurș.

ceață

– Există condiții de ceață la începutul intervalului de prognoză și seara în zonele joase din Muntenia și Oltenia, dar posibil și prin nordul Crișanei.

precipitații

– După o zi liniștită, la finalul intervalului de prognoză, ploile își fac apariția din vestul țării și vor traversa apoi țara de la vest la est.

Screenshot_6

vânt

– Vântul va fi și el o prezență activă, mai ales în Banat, Crișana, nordul și centrul Moldovei, acolo unde se pot atinge și intensificări de 35- 40 km/h.

concluzii

– Avem parte de o zi în încălzire, cu temperaturi chiar la pragul verii prin vestul țării, dar odată cu apropierea nopții ploile încep să își facă apariția.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tu91Ctu9ttE&w=640&h=360]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *