prognoze

Prognoză meteo 02 octombrie 2017–anul universitar începe cu vreme perfectă

context sinoptic

– În continuare, și pentru ziua de mâine, contextul sinoptic de la nivelul țării noastre nu v fi diferit față de zilele precedente. În continuare sub influența unui anticiclon bine definit, care de zile bune ține piept oricărei front. La vest de țară noastră, se aleargă unul pe altul atât un front cald, cât și unul rece, ce ne vor traversa repede începând de miercuri încolo.

Screenshot_1

temperaturi

– Temperaturile minime vor fi în continuare la valori mai scăzute decât normalul perioadei, plecând de la –3, –4 grade în zonele montane, 1 – 3, 5 grade în nordul și centrul Moldovei, Transilvania, Maramureș și dealurile Subcarpatice. În sudul Moldovei, Muntenia, Dobrogea, Oltenia, Banat și Crișana se vor atinge 7 – 9 grade. Maximele de mâine aduc o încălzire resimțită la început mai ales pe vestul țării, în Banat și Crișana urmând să avem maxime de 19 – 21 de grade. În zonele montane se vor atinge 9 – 11, 12 grade, iar în restul regiunilor vom avea maximde de 15 – 17, 19 grade.

nebulozitate

– Nebulozitate joasă mai ales pe zona de est a țării, Moldova și Dobrogea, dar cu un grad de acoperire ce nu va trece de 25 – 50%.

ceață

– Vizibilitatea nu va avea de suferit pe parcursul zilei de mâine, ceața urmând să lipsească din peisaj.

precipitații

– O zi lipsită de orice șanse la precipitații, la nivelul întregii țări.

vânt

– Nici vântul nu va pune probleme mâine, urmând să aibă intensificări slabe până la moderat la nivelul întregii țări.

concluzii

– Mâine începe anul universitar 2017 – 2018 iar o vreme mai bună nici că se putea. Nici un fenomen meteo de interes sau care să strice această zi.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=eKEtJXv3rZ8&w=640&h=360]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *