prognoze

Prognoză meteo 01 octombrie 2017–octombrie începe liniștit

context sinoptic

– Pentru România, ziua de mâine nu aduce multe schimbări din punct de vedere a presiunii și fronturilor atmosferice. Suntem în continuare în prezența unui câmp de presiune foarte mare și extins, un anticiclon care nu se dă deloc dus din zona Rusiei și până în toată Europa estică.

temperaturi

Minimele primei nopți de octombrie vor pleca de la valori negative pe toată zona montană, cu valori de –1 spre –3, –4 grade, 2 spre 4 grade în Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei. În Muntenia, Oltenia, sudul Moldovei, Dobrogea, Banat și Crișana se vor atinge minime de 5 – 7, 8 grade. Ziua de mâine vine cu valori maxime de temperatură în ușoară creștere, plecând de la 7 – 9, 10 grade în zonele montane, 11 – 13, 15 grade în nordul, cetrul Moldovei, Transilvania și Maramureș, respectiv Dobrogea. Cele mai ridicate maxime le vom avea pe sudul Moldovei, Muntenia, Oltenia, Banat și Crișana, cu valori de 17 – 19 grade.

Screenshot_6

nebulozitate

– Nebulozitatea joasă va fi prezentă, la începutul intervalului de prognoză pe Dobrogea și Oltenia, apoi și pe Muntenia și Moldova.

ceață

– Vizibilitatea nu pare a avea de suferit pe parcursul zilei de mâine, deși izolat șanse de apariție a ceții, mai ales în zonele depresionare, existând.

precipitații

– Prima zi de octombrie nu va aduce precipitații în România, iar lucrurile nu se vor schimba foarte repede din acest punct de vedere.

vânt

– Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări mai susținute pe zona Dobrogei, Olteniei și estul Munteniei, unde se pot atinge și valori de 45 – 50 km/h, asta mai ales la orele dimineții și prânzului. După amiaza și seara lucrurile se vor mai calma, vom avea parte de vânt slab.

concluzii

– Prima zi de octombrie vine cu temperaturi scăzute pe timpul nopții, posibil chiar brumă prin unele zone, dar apoi ziua se va dovedi a fi chiar una plăcută.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=V2JV8O-rffE&w=640&h=360]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *