prognoze

Prognoză meteo 05 iulie 2017 –zi plăcută de vară

context sinoptic

– La nivelul României vom avea parte mâine de un câmp de presiune foarte ridicată, astfel că vremea nu ne va oferi prea mult spectacol.

temperaturi

Noaptea care urmează aduce temperaturi plăcute, ce vor fi cuprinse, la nivelul întregii țări, între 15 și 17, 18 grade, cu excepția zonelor montane (unde vom avea 8 – 10, 11 grade) respectiv a dealurilor Subcarpatice, unde se vor situa la limita a 11 – 13 grade. Maximele de mâine pleacă de la valori de 15 – 17, 18 grade în zonele montane, 21 – 23, 25 de grade în nordul și centrul Moldovei, Transilvania și Maramureș, în timp ce în Banat, Crișana, sudul Moldovei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea se vor opri la 25 – 27, 29 de grade.

nebulozitate

Pe timpul nopții și în primele ore ale dimineții, nebulozitatea va fi accentuată mai ales pe nordul Moldovei, Maramureș, Orientali. După amiaza și seara norii își vor mai face apariția și pe restul regiunilor.

vizibilitate

– Nu vor exista probleme de vizibilitate pe tot parcursul intervalului de prognoză.

precipitații

– Ploile iau și ele o pauză mâine, lucru care nu are cum să nu ne bucure. Spre seară, totuși, va intra un nou front de precipitații, prin nord – nord vest, care va traversa țara noastră de la vest la est.

vânt

– Nici vântul nu va mai pune probleme mâine, el urmând să fie slab, până la moderat, la nivelul întregii țări.

Screenshot_7

fenomene convective

– CAPE slab (sub 250 J/Kg) la nivelul întregii țări, cu excepția sudului, unde nu va fi deloc. Nici Lifted Index nu este mai optimist, pozitiv la nivelul întregii țări, cu excepții punctuale prin Apuseni și nordul extrem, unde ar putea avea ușoare valori negative. Șansele pentru fenomene convective, spre 0, așadar.

concluzii

– Urmează o nouă zi liniștită, fără fenomene meteo deosebite, cu temperaturi plăcute la nivelul întregii țări. Să ne bucurăm de ea!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jns8nclWi-s&w=560&h=315]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *