prognoze

Prognoză meteo 1 martie–zi de primăvară!

context sinoptic:

Ziua de mâine vine la nivelul țării noastre cu o scădere de presiune, dar și cu intrarea dinspre vest a unui front rece, care va traversa destul de rapid teritoriul țării noastre.

temperaturi:

Temperaturile minime vor pleca de la valori de –3, –1 grad în zona depresionară a Transilvaniei, 1-3 grade în zonele montane, respectiv 5-7, 9 grade pentru restul regiunilor. În zona Banatului și a Crișanei se pot atinge chiar valori de 10-11 grade. Prima zi de primăvară vine cu valori de temperatură foarte plăcute, de 14-16, 18 grade la nivelul întregii țări. Excepție fac Banatul, Crișana și zonele montane, unde maximele nu vor trece de 5-7, 9 grade.

Screenshot_18

nebulozitate:

Nebulozitatea va fi accentuată mai ales pe zona de vest, Banatul și Crișana urmând să aibă parte de un plafon consistent de nori joși, nori care nu vor lipsi nici de pe cerul Maramureșului sau al Olteniei.

ceață:

Vizibilitatea va fi redusă mâine pe sudul țării, dar și pe Moldova, acest lucru se va întâmpla pe parcursul nopții și dimineții. După amiaza, vestul țării primește același tratament.

precipitații:

Precipitațiile își fac apariția de mâine dimineață, prin vestul țării, iar mai apoi cuprind și Oltenia, vestul Munteniei, Maramureșul și Apusenii. Se pot acumula, mai ales pe zona Banatului și 15 l/mp în intervalul de prognoză.

vânt:

Vântul va sufla slab spre moderat, cu ceva intensificări mai susținute pe zona Banatului, unde se pot atinge și 35 – 40 km/h.

concluzii:

Prima zi de primăvară vine cu valori de temperatură plăcute, cu un cer mai mult senin și vânt liniștit în cea mai mare parte a țării. Excepția o va face vestul, cu Banat, Crișana, nordul cu Maramureșul și sud-vestul cu Oltenia.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9_PrBXlLMTo]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *