prognoze

Prognoză meteo 11 noiembrie 2016 – liniștea dinaintea furtunii

 

context sinoptic:

– La nivelul țării noastre, ziua de mâine vine cu un câmp de presiune ridicată la granița vestică și cu un front cald ce se desfășoară în bazinul Mării Negre.

temperaturi:

– Noaptea care urmează vine cu temperaturi aproape de pragul de ger în masivele înalte din Meridionali, cu valori de –8 spre –10 grade, în timp ce în celelalte zone montane vom avea valori minime de –3 spre –5 grade. În Moldova, Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Subcarpați, minimele se vor opri la valori de –1 spre 1, 2 grade. Cel mai cald va fi pe Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea, cu ale lor 2 – 4, 6 grade. Maximele zilei de mâine vor pleca de la valori de 1 – 3 grade în zonele montane înalte, 5 – 7, 9 grade în nordul și centrul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Crișana, Subcarpați. Cele mai ridicate valori le vom avea pe Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, cu ale lor 11 – 13 grade.

Screenshot_171

nebulozitate:

– Pe timpul nopții, norii joși vor fi prezenți pe zona Maramureșului și nordul Crișanei, dar pentru tot restul intervalului de prognoză vom putea vorbi de un cer mai mult senin, la nivelul întregii țări.

ceață:

– Noaptea care urmează va aduce ceață densă mai ales pe Muntenia și sudul Moldovei, ceață care, pe arii extinse, va reduce vizibilitatea sub 200 și chiar 50 de metri. Din fericire, odată cu orele dimineții și cel puțin până spre seară, ceața se va risipi.

precipitații:

– La începutul nopții mai sunt posibile ploi slabe pe nordul Maramureșului. În rest, vom avea parte de o zi lipsită de ploi. De care ar trebui să profităm, ținând cont de ce urmează în perioada următoare.

vânt:

– Nici vântul nu va fi deranjant mâine, urmând să sufle slab pe tot parcursul zilei și pentru toată țara.

zăpadă:

– Cum nu vom avea parte de precipitații mâine, nici ninsorile nu vor fi prezente. Dar sunt foarte aproape zilele când ninsorile vor fi prezente pe arii extinse din țară.

concluzii:

– Ziua de mâine este una liniștită din punct de vedere meteo. Liniștea dinaintea furtunii.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6DILaRGJFio]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *