prognoze

Prognoză meteo 19 octombrie 2016 – temperaturi sub normă

 

context sinoptic:

– Zona geografică a țării noastre se va afla sub incidența unui câmp de presiune ridicată. Un front cald este poziționat la sud de țara noastră. Perioada următoare va fi una extrem de stabilă din acest punct de vedere.

temperaturi:

– Minimele nopții care urmează vor pleca de la valori negative în zonele montane (-5 spre –1 grad), 1 – 3, 5 grade în Moldova, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Banatul și Crișana vor avea parte de cele mai ridicate valori nocturne, în jur de 7 – 9, 10 grade. Maximele zilei de mâine vor fi cuprinse între 3 – 5 grade în zonele montane, 7 – 9 grade în nordul și centrul Moldovei, 11 – 13, 15 grade pentru restul regiunilor României.

Screenshot_160

nebulozitate:

– Pe timpul nopții și al dimineții, nebulozitatea joasă se va manifesta pe zona Banatului dar și în Dobrogea. După orele prânzului norii își vor mai face apariția și prin Muntenia, Moldova, Oltenia, dar cu un grad de acoperire între 50 – 75%.

ceață:

– Condiții de ceață vor fi mâine mai ales pe zona Munților Banatului, iar seara și prin zonele joase din Oltenia.

precipitații:

– Condiții de ploi slabe mai ales mâine dimineață prin zona Munților Banatului și Oltenia, iar seara și prin Maramureș și Apuseni, izolat.

vânt:

– Vântul va avea ceva intensificări mai susținute pe nordul Moldovei, cu rafale ce pot ajunge și la un 35 – 40 km/h, dar și în restul Moldovei și Munteniei, mai ales pe timpul nopții, pot apărea ceva adieri supărate.

strat zăpadă:

– Există în continuare strat de zăpadă în masivele înalte din Meridionali și Orientali.

concluzii:

– O zi liniștită mâine, fără fenomene meteo deosebite, dar în continuare cu temperaturi sub normalul perioadei în mare parte din țară.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FjzaBc6RgaI]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *