prognoze

Prognoză meteo 10 octombrie 2016 – revin ploile

 

context sinoptic:

– La nivelul țării noastre presiunea va fi în scădere. În același timp, un front de ocluzie se află la nord de țara noastră, iar unul cald la sud. Sunt semnale și pentru o depresiune mediteraneană care ar putea să afecteze țara noastră, dar semnalele din zilele viitoare sunt incerte.

temperaturi:

– Nici o schimbare la nivelul minimelor. Și noapte care urmează avem temperaturi scăzute la nivelul întregii țări, cu valori de la –6 spre –2, –1 grad pe zonele montane, 1 – 3, 5 grade pe Transilvania, Maramureș, Crișana, mare parte a Banatului, nordul și centrul Moldovei. În Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea se vor atinge valori de 6 – 8, 9 grade. Maximele vor pleca de la 7 – 9, 10 grade în zonele montane, respectiv 14 – 16, 18 grade pentru restul țării.

nebulozitate:

– Pe timpul nopții norii joși vor fi prezenți mai ales pe Muntenia și Oltenia. Odată cu orele serii, Banatul, Oltenia, Muntenia vor avea strat compact și hotărât de nori joși.

ceață:

– Pe timpul nopții și dimineții avem condiții de ceață pe zonele joase din Muntenia și Oltenia. După amiaza și seara vizibilitatea va fi redusă pe aproape tot sudul țării.

precipitații:

– O primă parte a zilei liniștită din punctul acesta de vedere. Începând cu orele după amiezii, prin sud-estul țării își face apariția un front de precipitații care încet dar sigur va acoperi întreg sudul țării, dar și Banatul, Meridionalii și sudul Moldovei.

Screenshot_152

vânt:

– Vântul va sufla slab pe tot parcursul zilei.

strat de zăpadă:

– Mai există strat de zăpadă în masivele înalte din Meridionali, iar pentru mâine nu sunt așteptate ninsori.

concluzii:

– Cel puțin până la orele după amiezii, când încep ploile, putem spune că vom avea o zi liniștită.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bHETjQGqNyI]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *