prognoze

Prognoză meteo 09 octombrie 2016 – zi liniștită, rece dimineața

 

context sinoptic:

– Situația deasupra României este destul de simplă din punct de vedere sinoptic. Avem un câmp de presiune mare, iar fronturile sunt încă departe. Scenariul zilelor următoarea încă se joacă, fie vom avea o dorsală de presiune înaltă, cu posibilă deplasare sud est, est, fie un ciclon mediteranean care să aducă destule ploi.

temperaturi:

– Noaptea care urmează va fi una deosebit de rece pe zonele montane (de la –5 spre –1 grad), Transilvania, Crișana, Maramureș, nordul și centrul Moldovei (1 – 3, 5 grade). În Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea se vor atinge 5 – 7, 9 grade. Maximele zilei de mâine vor pleca de la 3 – 5, 7 grade pe zonele montane, respectiv 13 – 15, 17 grade pentru restul regiunilor.

Screenshot_140

nebulozitate:

– Norii joși vor fi prezenți la începutul intervalului de prognoză pe Banat, Orientali, Meridionali și sud estul Munteniei. Seara zilei de mâine îi aduce și prin zona Maramureșului și nordului Moldovei.

ceață:

– Condiții de ceață vor fi dimineața pe zona Banatului, apoi și pe Maramureș și Dobrogea. Cam aceleași zone rămân predispuse la ceață pe tot restul intervalului de prognoză.

precipitații:

– O zi de pauză la nivelul precipitațiilor, de care ar fi bine să ne bucurăm, nu va dura prea mult.

vânt:

– O zi liniștită și din punctul de vedere al vântului, care mâine va sufla slab peste toate regiunile, pe tot parcursul zilei.

strat de zăpadă:

– Avem în continuare strat de zăpadă în zonele montane, cu un vârf de 20 cm în zona Bâlea Lac.

concluzii:

– O zi liniștită, fără nici un fenomen meteo deosebit.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HDXXoV55mBQ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *