prognoze

Prognoză meteo 07 octombrie 2016 – zi mai caldă, dar și ploi mai multe

 

context sinoptic:

– Din punct de vedere al contextului sinoptic vorbim de o liniște deasupra României, care se va afla sub influența unui câmp de presiune înaltă.

temperaturi:

– Urmează o nouă noapte rece deasupra României, cu valori ce vor pleca de la un –3, –1 grade în zonele montane, 3 – 5, 7 grade pe Moldova(centru și nord), Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Subcarpați, respectiv Oltenia. În Muntenia și sudul Moldovei se pot atinge și 8 – 9 grade, iar în Dobrogea, 10 – 12 grade. Maximele zilei de mâine, în creștere, se vor situa de la 5 – 7, 9 grade în zonele montane, respectiv 13 – 15, 17 grade în restul regiunilor, cu valori chiar de 18 – 20 de grade pe Dobrogea.

nebulozitate:

– Începem intervalul de prognoză cu nebulozitate pe Banat, Crișana, Maramureș, dar și pe sudul extrem al Munteniei și Dobrogea. Iar acest scenariu se va păstra pe tot intervalul de prognoză.

ceață:

– Vom avea condiții de ceață pe arii extinse din Banat, Crișana, Muntenia, Maramureș și Dobrogea. Seara zilei de mâine aduce condiții de ceață la nivelul întregii țări.

precipitații:

– Condiții de ploi, pe timpul nopții, vor fi pe Maramureș și sud estul Munteniei. Mâine după amiază și seara ploile cuprind Muntenia, Oltenia, Dobrogea, sudul Moldovei și Meridionali.

Screenshot_135

vânt:

– Ziua de mâine ne aduce un vânt liniștit la nivelul întregii țări. Doar spre seară, pe sud-estul Munteniei, vom avea rafale ceva mai susținute.

strat de zăpadă:

– Strat de zăpadă consistent pe Meridionali, unde încă avem strat care depășește și 15 cm în zona Bâlea Lac.

concluzii:

– O zi mai caldă, dar cu ploi mai multe.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=l1P6umGIESM]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *