prognoze

Prognoză meteo 06 octombrie 2016 – noapte deosebit de rece

 

context sinoptic:

– În zona țării noastre va continua să fie activ un câmp de presiune înaltă. La granița vestică a țării se va afla un front de ocluziune. Avem de-a face, așadar, cu oarece stabilitate din punct de vedere meteo.

temperaturi:

– Noaptea care urmează va fi una deosebit de rece la nivelul întregii țări. Valorile minime vor pleca de la –7, –5 spre –3, –2 grade în zonele montane, 1 – 3, 5 grade în Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei. În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea se vor atinge 5 – 7, 9 grade. Maximele de mâine pleacă de la 1, 2 grade pe masivele înalte din Meridionali și Apuseni, 5 – 7, 9 grade în celelalte zone montane, Maramureș și Crișana. În restul regiunilor se vor atinge 13 – 15, 17 grade.

Screenshot_122

nebulozitate:

– Începem intervalul de prognoză cu ceva nebulozitate pe Banat, Crișana, sudul Moldovei, sud-estul Munteniei și Dobrogea. După orele prânzului, norii joși rămân de interes pe Banat și Crișana.

ceață:

– Condiții de ceață vor fi mai ales pe zona Banatului și Crișanei, iar mâine seară și pe zonele joase ale Munteniei.

precipitații:

– Condiții de ploaie vor fi pe tot parcursul zilei în Banat și Crișana, iar spre orele serii și prin sudul Munteniei.

vânt:

– Vântul rămâne de interes pentru zona Banatului și Crișanei, locuri unde rafalele se vor putea apropia și de 45 – 50 km/h. Intensificări, dar mai slabe, vor putea fi și în celelalte regiuni.

strat de zăpadă:

– Avem strat de zăpadă în zonele montane, de la câțiva cm până la 15 – 18 cm în zona Bâlea.

concluzii:

– Avem parte de o noapte deosebit de rece, geroasă chiar în zonele montane înalte, urmată de o zi cu de toate, în funcție de regiuni.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7_OZ5AkK_Ak]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *