prognoze

Prognoză meteo 05 octombrie 2016 – vânt nervos pe sud

 

context sinoptic:

– La nivel de presiune, pe nord estul României ne vom afla în continuare sub influența unei zone de presiune joasă, în timp pe pentru restul țării vorbim de presiune în creștere. La nivel de fronturi, pe zona de nord-vest regăsim un front de ocluziune.

temperaturi:

– Minimele nopții care urmează vor pleca de la valori de 1 – 3, 4 grade în zonele montane, 5 – 7, 8 grade în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Subcarpați, nordul și centrul Moldovei. Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea vor avea temperaturi de 10 – 12, 14 grade. Ziua de mâine rămâne una rece, deosebit de rece chiar pe zonele montane (valori de la –1 spre 1, 2 grade), Transilvania și Maramureș, cu maxime de 7 – 9, 10 grade. Banatul, Crișana, Oltenia, centrul și nordul Moldovei vor avea temperaturi de 11 – 13, 15 grade, în timp ce Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea se vor opri la valori de 17 – 19, 20 de grade.

nebulozitate:

– Norii joi rămân de interes și mâine pe Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane, Moldova, sud-estul Munteniei și Dobrogea. În restul zonelor vom avea parte de un cer variabil, mai mult senin.

ceață:

– Vor fi condiții de ceață mai ales pe zonele montane, unde izolat și vizibilitatea s-ar putea reduce sub 200 și chiar 50 de metri.

precipitații:

– Ploile se pregătesc de o mică pauză, dar nu înainte de a mai uda un pic tot Banatul, Crișana, zonele montane, Transilvania și Maramureșul. În nordul Orientalilor este posibil să avem parte și de ninsori.

vânt:

– Nici pe parcursul zilei de mâine vântul nu va fi liniștit, iar la nivelul Olteniei și Munteniei rafalele se pot apropia de 50 – 55 km/h.

Screenshot_119

strat de zăpadă:

– Iată că a venit și momentul în care putem vorbi de primul strat de zăpadă din acest sezon rece. În zonele înalte din Orientali și Meridionali se poate așterne un strat de zăpadă de până la 5 – 10 cm.

concluzii:

– Vântul rămâne principala problemă a zilei de mâine. Frig pe zona de centru a țării, ploi tot prin vest, nord și centru.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0ecs63aNv3s]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *