prognoze

Prognoză meteo 04 octombrie 2016 – o zi cu de toate

 

context sinoptic:

– În continuare și pentru mâine deasupra României se va afla un câmp de presiune foarte joasă, în timp ce, la nivel de fronturi, cel rece deja se îndreaptă spre est-sud est iar în spatele său regăsim un front de ocluziune. De urmărit cu atenție și linia de grosime 1000 – 500 hPa, care se va afla la valori de 546 dm, ceea ce aduce perspectiva ninsorilor asupra zonei țării noastre.

Screenshot_104

temperaturi:

– Minimele nopții care urmează vor pleca de la valori de 4 – 6, 7 grade în zonele montane, 8 – 10 grade în Transilvania, Maramureș și estul Banatului și Crișanei. În restul regiunilor se vor înregistra minime de 11 – 13, 15 grade. Maximele de mâine vor continua să împartă România în doua: Banatul, Crișana, Maramureșul, Transilvania și nordul Moldovei vor avea temperaturi de 12 – 14, 16 grade, în timp ce Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei se vor bucura, în continuare, de maxime plăcute, de 19 – 21, 23 de grade.

Screenshot_105

Screenshot_106

nebulozitate:

– Și pentru mâine vom vorbi de un scenariu cu Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane și nordul Moldovei acoperite de nori, în timp ce Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei se vor bucura de un cer mai mult senin.

Screenshot_107

ceață:

– Condiții de ceață vor fi în Banat, Crișana, Maramureș, zonele montane, Transilvania și nordul Moldovei, iar spre seară și pe zonele joase din Muntenia, Dobrogea.

Screenshot_108

precipitații:

– Ploile vor uda, încă de la începutul nopții, Banatul, Crișana, Maramureșul, Transilvania dar și nordul Moldovei. Cantitățile de precipitații vor putea ajunge și la 25 – 30 l/mp în 24 de ore.

Screenshot_109

Screenshot_110

vânt:

– Ziua de mâine vine cu vânt agitat în cea mai mare parte a țării, însă rafale puternice, ce pot ajunge și la 50 – 55 k/h vor putea fi atinse pe tot sudul țării, dar și prin Moldova și Transilvania.

Screenshot_111

strat de zăpadă:

– Chiar dacă acum harta nu arată așa bine, în curând, în termen de zile, vom putea vorbi și de primul strat de zăpadă pe sezonul rece 2016 – 2017, mai ales în zonele montane.

image

concluzii:

– O zi cu de toate. Ploi, frig, cald, toamnă târzie în unele zone, temperaturi plăcute în altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *