prognoze

Prognoză meteo 03 octombrie 2016 – apar ploile

 

context sinoptic:

– Vorbim de câteva zile despre schimbarea agresivă de vreme care se va face simțită chiar de mâine. Un câmp de presiune scăzută, însoțit și de de un front de aer rece ne vor duce de la vara târzie fix către hotarul dintre toamnă și iarnă. Extrem de interesant la nivelul țării noastre va fi un câmp de grosime minimă, posibil chiar o perturbație la nivelul troposferei superioare, care ar putea aduce un risc de precipitații importante.

temperaturi:

– Urmează o noapte cu temperaturi de la 5 -7, 9 grade în zonele montane, dar și pe estul și sudul Transilvaniei, respectiv 12 – 14, 16 grade în restul regiunilor. Maximele de mâine vor marca deja o scădere pe partea de vest, nord și centru, astfel că vom avea valori de 10 – 12, 13 grade în zonele montane, respectiv 15 – 17, 19 grade în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș. Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova vor avea în continuare parte de temperaturi plăcute, de la 23 – 25, 27 de grade.

Screenshot_99

nebulozitate:

– Nebulozitatea se va accentua începând încă din timpul nopții în Banat, iar pe parcursul zilei se va extinde și pe Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Oltenia și zonele montane.

ceață:

– Vom avea condiții de ceață pe arii extinse din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, dar și pe zonele montane. Seara, condiții de ceață vor fi și pe zonele joase din sudul Moldovei, Muntenia și Dobrogea.

precipitații:

– Mâine va fi o zi ploioasă pe zona Banatului, Crișanei, încă de la primele ore ale nopții. După orele prânzului ploile se extind pe zona Transilvaniei, nordul Moldovei și Maramureș, dar și pe zonele montane.

vânt:

– Începând cu orele prânzului și ale după amiezii vântul prinde putere pe zona Banatului, Olteniei (unde vom avea cele mai susținute rafale, de până la 45 –50 km/h) dar și în zona Munteniei.

concluzii:

– Deja prin vestul, centrul și nordul țării schimbările vremii își fac simțită prezența. Apar ploile, scad temperaturile. În restul țării lucrurile rămân încă la stadiul de vreme frumoasă.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MeKw3xuNHyo]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *