prognoze

Prognoză meteo 02 octombrie 2016 – ultima zi de vară înainte de iarnă

 

context sinoptic:

– Zona țării noastre va intra sub incidența unui câmp de presiune joasă, asociat unui nucleu depresionar ce va aduce precipitații, dar și unui front rece bine conturat. În același timp și linia de grosime 1000 hPa – 500 hPa va fi la valori joase, apropiindu-se de borna 540, care diferențiază ploile de ninsori.

temperaturi:

– Noaptea care urmează vine cu valori de temperatură scăzute pe zone montane înalte (de la 2 – 4, 5 grade) Transilvania și Maramureș (7 – 9 grade). În restul regiunilor vom avea valori minime de 11 – 13, 15 grade. Maximele de mâine ne oferă înșelătoarea speranță a verii. Vor avea temperaturi de la 17 – 19, 20 de grade în zonele montane, respectiv 23 –25, 27 de grade în restul țării, valori demne de o veritabilă zi de vară.

Screenshot_90

nebulozitate:

– O zi în care soarele își face de cap, nebulozitatea joasă lipsind cu desăvârșire, până spre începutul nopții de duminică spre luni.

ceață:

– Ceața ar putea să își facă apariția, spre finalul intervalului de prognoză, pe zona Banatului.

precipitații:

– În așteptarea ploilor de săptămâna viitoare, ziua de mâine ne oferă un moment de respiro din acest punct de vedere.

vânt:

– Într-o așa zi frumoasă, vântul chiar nu avea cum să strice peisajul. Ca atare, se va mulțumi să sufle slab pe tot parcursul zilei.

concluzii:

– Ne pregătim de o săptămână extrem de agitată din punct de vedere meteo. Ziua de mâine ne oferă un respiro de care ar fi bine să ne bucurăm. Mâine e vară, săptămâna viitoare toamnă târzie și chiar iarnă.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TtNBAKOo9to]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *