prognoze

Prognoză meteo 23 septembrie 2016 – toamnă plăcută

 

context sinoptic:

– După o perioadă destul de agitată, următoarea perioadă aduce în România destul stabilitate. Ne vom afla sub influența unui câmp de presiune ridicată, cu un blocaj la nivel de fronturi ce va dura o perioadă de timp.

temperaturi:

– Noaptea care urmează va fi rece la nivelul întregii țări, cu valori de temperatură ce vor pleca de la –1, –3 grade spre 2, 4 grade în zonele montane, la 7 – 9, 11 grade în restul regiunilor. Maximele de mâine vor caracteriza o vreme plăcută pentru data din calendar, cu valori de la 7 – 9 grade în zonele montane, respectiv 15 – 17, 19 grade în restul regiunilor.

nebulozitate:

– Pe timpul nopții și al dimineții nebulozitatea joasă va fi accentuată pe Moldova, zonele montane și Maramureș. După amiaza și seara aduc un cer mai mult senin la nivelul țării, cu excepția Moldovei, Dobrogei și a zonelor montane.

ceață:

– Condiții de ceață vor fi mai ales la orele dimineții, pe zona nordului Orientalilor.

precipitații:

– Ploile vor mai fi prezente, mai ales în prima parte a zilei, pe Moldova, Maramureș, Meridionali și sudul extrem al Munteniei.

vânt:

– Liniștit în cea mai mare parte a timpului, vântul va prezenta unele intensificări mai susținute în intervalul 09 – 12, pe Moldova, Transilvania, Maramureș, estul Munteniei și Dobrogea.

Screenshot_77

concluzii:

– Rămânem cu dimineți răcoroase, dar cu zile plăcute de toamnă. Precipitațiile dispar încet încet.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Wo0EzkaBeSE]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *