prognoze

Prognoză meteo 21 septembrie 2016 – frig. frig rău.

 

context sinoptic:

– Zona geografică a României se va afla mâine sub un câmp de presiune scăzută. La granița sud-estică cu Bulgaria vom avea de-a face cu un front oclus. În același timp, o invazie de aer având caracteristici polare către sud, cu o linie de grosime în jurul a 546 dm. În meteorologie, 540 dm este linia critică de grosime ce diferențiază ploile de zăpadă. Deloc surprinzător că în unele zone din țară, zonele montane înalte, am avut primele semne de lapovițe și ninsori.

temperaturi:

– Urmează o noapte rece, cu valori de temperatură ce vor pleca de la valori ușor negative (-1 grad) în masivele montane înalte, la 1 – 3 grade în celelalte zone montane. Pentru Moldova, Transilvania, zona Subcarpaților, Maramureș, Crișana și Dobrogea se vor atinge 7 – 9, 10 grade. Banatul, Oltenia și Muntenia se vor opri la 10 – 12 grade. Maximele de mâine rămân scăzute pe zonele montane (de la 0 – 3, 4 grade în masivele înalte), 5 – 7, 8 grade în celelalte masive. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania și Maramureș se vor atinge 11 – 13, 14 grade. cel mai plăcut va fie pe Banat, Crișana și Oltenia, cu ale lor 17 – 19, 20 de grade.

Screenshot_63

nebulozitate:

– În ce privește nebulozitatea, lucrurile sunt destul de clare: slabe șanse, spre 0, de soare mâine, norii joși fiind în continuare prezenți pe toată țara. Spre seară, cerul începe să se mai degaje pe Banat, Crișana și nordul Moldovei.

ceață:

– Condiții de ceață vor fi, pe parcursul nopții și al dimineții, pe zonele montane, depresiuni, dar și în zonele joase din Muntenia.

precipitații:

– Pe parcursul nopții și până mâine după amiază ploile vor mai uda România, mai ales prin Muntenia, zonele montane și Transilvania, dar vor fi în restrângere și scădere ca intensitate.

vânt:

– Vântul se liniștește și el după câteva zile de agitație, astfel că vom avea parte de un vânt slab pe tot parcursul intervalului de prognoză.

concluzii:

– O vreme rece, chiar deosebit de rece în unele zone. Ploi încă prezente, dar în restrângere.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zOQit3KVfyA]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *