prognoze

Prognoză meteo 16 septembrie 2016 – tot cald, tot vară

 

context sinoptic:

– România se va afla între un câmp de presiune joasă, situată la vest de noi, și unul de presiune ridicată, dinspre est, zona Mării Negre. De interes devin și două fronturi reci, ce ne vor aborda de sâmbătă, unul dinspre nord, celălalt dinspre Mediterana.

Screenshot_40

temperaturi:

– Deși suntem la jumătatea lui septembrie, noaptea care urmează va fi una cu temperaturi de vară, cu valori de 15 – 17, 18 grade la nivelul întregii țări, cu excepția nordului Moldovei, a zonelor montane joase, unde vom avea 10 – 12 grade, în timp ce în masivele înalte se vor atinge 7 – 9, 10 grade. Maximele de mâine vor caracteriza o autentică zi de vară. 26 – 28, 30 de grade la nivelul întregii țări, iar pe Oltenia chiar 31, 32 de grade. În zonele montane se vor atinge 18 – 20 de grade.

nebulozitate:

– Norii joși vor fi destul de prezenți pe cerul țării, dar cu un grad de acoperire sub 50%, pe tot parcursul intervalului de prognoză.

ceață:

– Ceața lipsește din peisaj pe tot parcursul zilei de mâine.

precipitații:

– Încă o zi în care ploile nu vin pe la noi. O veste deloc bună pentru agricultori.

vânt:

– O zi cu vânt slab la nivelul întregii țări. Doar spre seară, în Dobrogea, zona litoralului, rafalele prind putere și se pot atinge și intensificări de 30 – 35 km/h.

fenomene convective:

– CAPE slab (sub 250 J/Kg) pe Moldova, Transilvania, Dobrogea, Meridionali, Orientali și estul Munteniei. Lifted Index pozitiv pe toată țara. Din nou, nicio șansă de fenomene convective.

concluzii:

– O nouă zi de vară autentică, și asta fix la jumătatea lui septembrie. Dar se simte și vântul schimbării.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=28Aj-vSJV6c]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *