prognoze

Prognoză meteo 15 septembrie 2016 – ce vară e toamna asta

 

context sinoptic:

– La nivelul României acționează un câmp de presiune înaltă, iar fronturile de interes sunt încă la distanță de noi.

temperaturi:

– Noaptea care urmează vine cu temperaturi plăcute la nivelul întregii țări. Minimele vor pleca de la 7 – 9, 10 grade în zonele montane înalte, 12 – 14 grade în celelalte zone montane, 15 – 17, 18 grade în restul regiunilor țării, cu excepția sud-estului Munteniei și al Dobrogei, unde se pot atinge 20, 21 de grade, valori demne de nopți tropicale. Ziua de mâine va fi una deosebit de caldă pentru această perioadă a anului în Oltenia, Muntenia, Banat, Crișana și parte din Transilvania, zone unde se vor atinge valori de 28 – 30, chiar 31 de grade. În zonele montane vom avea maxime de 16 – 18, 20 de grade, în timp ce în Moldova, Dobrogea, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei se vor atinge 23 – 25, 26 de grade.

Screenshot_32

nebulozitate:

– Pe timpul nopții și al dimineții vom avea parte de ceva nebulozitate joasă pe Moldova, Dobrogea și Orientali, dar gradul de acoperire va fi sub 50%. După amiaza și seara aduc nori joși doar pe estul Moldovei, izolat prin Banat, zonele montane și Transilvania.

ceață:

– Ceața nu va fi un fenomen prezent pe arii extinse mâine.

precipitații:

– Ca într-o vară secetoasă ce nu se mai sfârșește, nici mâine ploile nu vor fi prezente pe zona României.

vânt:

– Vânt slab pe toată țara și pe tot parcursul zilei, doar dimineața urmând să avem parte de ceva adieri mai susținute pe Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea.

fenomene convective:

– CAPE slab (sub 250 J/Kg) pe Transilvania, Banat, Maramureș, zonele montane. Lifted Index pozitiv la nivelul întregii țări. Așadar, nicio șansă de fenomene convective.

concluzii:

– Rămânem sub o continuare a vremii de vară ce se manifestă încă de la începutul lui septembrie. Temperaturi mult prea mari, precipitații prea puține.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DPBjPtEIbvE]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *