estimari

Cum va fi vremea în septembrie

Am intrat în prima lună de toamnă. Cel puțin la nivel calendaristic. Meteorologic deja ne-am obișnuit să considerăm că și septembrie, cel puțin în prima sa jumătate, păstrează încă caracteristicile unei luni de vară.

Dar cum se anunță acest septembrie? Să ne aruncăm un ochi peste estimările primite de la principalele site-uri care oferă estimări pe termen mediu și lung:

ANM:

– Administrația Națională de Meteorologie, prin datele primite de la Reading, estimează un septembrie cu temperaturi peste normele climatologice în sud-est, local în sud și est și apropiate de norme în restul regiunilor. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, septembrie nu se anunță o lună darnică cu regiunile sudice, estice și local în vest, unde vor fi deficitare, în timp ce pentru restul regiunilor vor fi apropiate de valorile normale ale perioadei.

image

image

LaMeteo.org

Veștile ce vin dinspre cei de la Lameteo.org nu sunt deloc îmbucurătoare. O vreme cu mult mai caldă decât normalul perioadei în cea mai mare parte a țării, cu excepția Moldovei și a sud-estului țării, și cu un deficit de precipitații pe toată țara.

image

Accuweather:

– Același scenariu al unui septembrie uscat și mai cald ne vine și dinspre Accuweather, cei care extind estimarea pentru toată perioada toamnei.

image

CONCLUZII:

– Se anunță așadar un septembrie ca o continuare a lunilor de vară, cu temperaturi peste media perioadei, cu precipitații deficitare, o perioadă numai bună pentru cei care încă nu și-au luat concediile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *