prognoze

Prognoză meteo 01 septembrie 2016 – a venit toamna

 

temperaturi:

– Prima noapte de toamnă vine cu temperaturi ce pleacă de la 8 – 10 grade în zonele montane înalte, 11 – 13, 14 grade pe Moldova, Crișana și nordul Banatului. în Transilvania și sudul Banatului se vor atinge valori de 13 –15, 16 grade, în timp ce în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vom avea parte de o noaptea aproape tropicală, cu valori de 17 – 19, izolat 20 de grade. Maximele de mâine vor caracteriza o vreme plăcută de toamnă, cu valori de la 15 – 17, 18 grade în zonele montane, respectiv 23 – 25, 27 de grade pentru restul regiunilor. Pe sudul extrem al Munteniei se pot atinge și valori de 29 de grade.

nebulozitate:

– Pe timpul nopții și al dimineții vom avea parte de nori joși pe Muntenia și zonele montane, cu grad de acoperire de până în 25 – 50%. După amiaza și seara nebulozitatea rămâne de interes doar pe zonele montane.

ceață:

– Un fenomen obișnuit pentru lunile de toamnă pe care tocmai le începem, ceața va lipsi mâine din peisajul meteo.

precipitații:

– O zi fără precipitații, decât izolat, pe arii restrânse, în zona Meridionalilor este posibil să apară ploi slabe.

vânt:

– Pe timpul dimineții vântul va prezenta intensificări moderate pe zona Munteniei și Dobrogei, dar pentru restul intervalului de prognoză vom avea parte de un vânt slab, liniștit.

fenomene convective:

– CAPE slab doar pe zonele montane, Transilvania și nordul Munteniei (sub 250 j/Kg). Lifted Index pozitiv la nivelul întregii țări. Așadar, o zi fără șanse la fenomene convective, al căror sezon, calendaristic, dacă nu și meteorologic, a cam luat sfârșit.

Screenshot_3

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=758SDjLylAI]

CONCLUZII:

– Începem toamna cu o vreme plăcută, fără extreme meteo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *