prognoze

Prognoză meteo 14 august 2016 – o zi plăcută de vară- toamnă

 

temperaturi:

– Noaptea care urmează aduce valori deosebit de scăzute pe zonele montane, cu valori de 3 – 5 grade, dar și pe Transilvania și Maramureș (8 – 10 grade). Pentru restul regiunilor vom avea temperaturi minime de 11 – 13, 14 grade. Ziua de mâine va fi una plăcută din punct de vedere termic, cu maxime ce pleacă de la 18 – 20, 21 de grade în zonele montane, spre 25, 26 – 28, 30 în celelalte regiuni.

image

image

nebulozitate:

– Pe parcursul nopții și al dimineții, nebulozitatea joasă va fi prezentă mai ales pe Crișana, Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei. După prânz, aria nebulozității cuprinde toată Transilvania și Moldova, inclusiv zonele montane. Spre seară cerul devine mai mult variabil.

image

ceață:

– Nu prea sunt șanse de ceață pentru mâine.

image

precipitații:

– Nici mâine nu avem parte de vizita ploilor.

image

vânt:

– Vom avea parte de o zi cu vânt liniștit, chiar dacă la primele ore ale dimineții vor fi ceva adieri mai susținute pe Moldova, Maramureș și Crișana.

image

fenomene convective:

– CAPE slab doar pe nordul Crișanei, Maramureș și nordul Moldovei (sub 250 J/Kg). Lifted Index pozitiv pe toată țara, doar izolat, pe rama nordică extremă a României să avem, punctiform, un LI ușor negativ, de –1. Așadar, o nouă zi fără șanse la fenomene convective.

image

image

concluzii:

– O zi liniștită, cu temperaturi plăcute, în creștere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *