prognoze

Prognoză meteo 13 august 2016 – noapte foarte rece, zi plăcută de toamnă.

 

temperaturi:

– După atâtea zile în care abia am respirat nopțile, diseară scoatem plapuma. Și asta pentru că minimele vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru această perioadă în mare parte din țară. În zonele montane ne vom apropia de valori la limita pragului de îngheț (1-3 grade), în timp ce în nordul și centrul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și zona Subcarpaților nu vom avea minime mai mari de 7 – 9, 10 grade. În Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea se vor atinge 11 – 13 grade. Ziua de mâine va fi caracterizată de temperaturi extrem de plăcute, ce nu vor diferi foarte mult de la o regiune la alta, fiind cuprinse între 23 – 25, 27 de grade, iar în zonele montane, 16 – 18 grade.

image

image

nebulozitate:

– Nebulozitatea nu va fi foarte prezentă pe parcursul zilei de mâine, permițând astfel radiației nocturne să scadă temperaturile iar pe parcursul zilei, datorită radiație solare, să ajungem totuși la temperaturi plăcute.

image

ceață:

– Nu sunt șanse la ceață pentru mâine.

image

precipitații:

– Ploile ce au căzut necontenit vineri se opresc, iar ziua de mâine nu ni le aduce în decor.

image

vânt:

– Vântul rămâne activ, cel puțin pe timpul nopții și până spre orele prânzului,  cu intensificări care nu vor trece de un 30 – 35 km/h, pe zona Moldovei și Dobrogei. Seara aduce vânt liniștit în toată țara.

image

fenomene convective:

– CAPE slab sau inexistent în cea mai mare parte a țării (sub 250 J/Kg). Lifted Index pozitiv pe toată țara. Ne place sau nu, parametrii de mâine ne aduc aminte că sezonul convectiv e pe sfârșite.

image

image

concluzii:

– O noapte rece, cu gând de tomnă târzie, urmată de o zi plăcută de toamnă. Vara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *