prognoze

Prognoză meteo 04 august 2016 – o zi banală de vară

 

temperaturi:

– O noapte cu temperaturi plăcute în nordul și centrul Moldovei, zonele montane, Transilvania, Maramureș, extremitatea centrală și estică a Crișanei și Banatului, unde minimele vor avea valori de la 12 – 14 grade spre 16 – 17 grade. În vestul Banatului, Crișanei, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea vom fi tot la pragul unei nopți tropicale, cu valori de 18- 20 de grade. Mâine avem parte de o zi plăcută, cu temperaturi suportabile, ce vor pleca de la 18 – 20, 22 de grade în zonele montane, respectiv 28 – 30, 31 grade în restul regiunilor.

image

image

nebulozitate:

– Nebulozitatea joasă va fi prezentă prin multe regiuni ale țării, dar mai ales prin Oltenia, Muntenia, zonele montane și Dobrogea. Spre seară cerul se înseninează, norii joși rămânând prezenți mai ales pe zonele montane.

image

ceață:

– Ceața nu ne va deranja pe parcursul zilei de mâine.

image

precipitații:

– Puține precipitații, la începutul nopții, prin centrul Munteniei, în rest, ziua de mâine se arată săracă în astfel de fenomene, poate doar după amiază, prin Meridionali.

image

vânt:

– Vânt slab în cea mai mare parte a țării, cu excepția sudului Moldovei, Dobrogei și estului Munteniei, unde, cel puțin în prima parte a zilei rafalele pot fi mai susținute, chiar spre 30 – 35 km/h.

image

fenomene convective:

– Vom avea CAPE slab doar pe zonele montane, Muntenia și Oltenia. Lifted Index pozitiv la nivelul întregii țări. Așadar, o zi fără șanse la fenomene convective.

image

image

concluzii:

– O zi plăcută de august, fără fenomene meteo deosebite. Să ne bucurăm de ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *