prognoze

Prognoză meteo 03 august 2016 – respirăm, ne și plouă

 

temperaturi:

– La noapte, temperaturile coboară sub pragul de valori tropicale pe nordul și centrul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Oltenia, vestul și centrul Munteniei, Banat și Crișana, și se vor situa între 17 – 18 grade. Pe sud-estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea se vor depăși valori de 21 – 22 de grade, iar în zonele montane vom avea 12 – 14 grade. Maximele de mâine aduc mult așteptata răcorire, cu valori de 10 – 12 grade în masivele montane înalte, 18 – 20 de grade în celelalte zone montane, Moldova și zona Subcarpaților. În Transilvania, Maramureș, estul Crișanei, Dobrogea și nord-estul Munteniei vom avea maxime de 24 – 26, 27 grade. Cele mai ridicate valori ale zilei le vom avea pe vestul Crișanei, pe Banat, Oltenia, sudul și vestul Munteniei, unde se vor atinge 28 – 30 de grade.

image

image

nebulozitate:

– Nebulozitatea joasă va fi accentuată pe tot parcursul nopți, al dimineții, în cea mai mare parte a țării, excepție făcând, la început, Banatul, Crișana, Oltenia, Maramureșul și Apusenii. Abia spre orele serii cerul se va degaja în cea mai mare parte, cu excepția zonelor montane, a Moldovei și Dobrogei.

image

ceață:

– Condiții de ceață vor fi mai ales pe zona Orientalilor, Carpații de Curbură și Moldova, cel puțin până la orele prânzului.

image

precipitații:

– Ploile nu vor lipsi din peisajul zilei de mâine, mai ales pe zona Moldovei, Orientalilor, sud-estul Munteniei și Dobrogea și izolat și prin Maramureș, Transilvania și Meridionali.

image

vânt:

– Vânt activ mâine în mare parte din țară, cu intensificări susținute mai ales pe zona Moldovei, unde se pot atinge rafale și de 35 – 40 km/h.

image

fenomene convective:

– CAPE slab la nivelul întregii țări, sub 250 J/Kg. CAPE moderat pe Muntenia, Dobrogea, Meridionali și Orientali, cu valori de la 750 spre 1000 J/Kg. Lifted Index negativ vom avea pe Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Meridionali și Orientali, cu valori de –1 spre –3, –4 K. Apa precipitabilă: 20 – 25 mm pe Maramureș și zonele montane, 25 – 30 mm pe Banat, Crișana, nordul Moldovei, 35 – 40 pe Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei. Valorile Thompson Index optime le vom avea tot pe regiunile de mai sus, cu valori de 32 – 34, chiar 36 K. Forfecare slabă, sub 10 m/s.

image

image

image

image

image

concluzii:

– Încă o zi respirabilă de care să ne bucurăm, cu temperaturi plăcute dar și cu ploi, mai ales pe Muntenia, Dobrogea și zona Moldovei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *