prognoze

Prognoză meteo 24 iulie 2016 – sub zodia cuptorului

 

temperaturi:

– Noaptea care urmează va fi una tropicală în mare parte din țară. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, Banat și Crișana se vor atinge 20 – 22 de grade. În zonele montane se vor atinge 13 – 15 grade, în timp ce pe nordul și centrul Moldovei, Transilvania și Maramureș vom avea minime de 17 – 19 grade. Maximele de mâine pleacă de la valori de 20 – 22 de grade în zonele montane, 27 – 29, 30 de grade în Moldova, Subcarpați, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și Crișana. În Banat, Oltenia și Muntenia se vor atinge maxime de 33 – 35 de grade, caracterizând, din nou, o vreme caniculară.

image

image

nebulozitate:

– Pe timpul nopții vom avea ceva nebulozitate joasă pe Moldova mai ales. Și pentru restul intervalului de prognoză, norii joși își vor mai face apariția prin Moldova și zonele montane, dar gradul de acoperire va fi sub 50%.

image

ceață:

– Sunt condiții de ceva ceață, la începutul intervalului de prognoză, în zona depresionară a Transilvaniei, unde, izolat, inclusiv vizibilitatea poate scădea sub 200 m.

image

precipitații:

– Slabe șanse de precipitații mâine, doar după amiază, spre seară, este posibil ca în zona Meridionalilor să apară ceva ploi.

image

vânt:

– Vântul va fi activ pe parcursul zilei de mâine, în Moldova, Dobrogea și Muntenia, unde intensificările vor ajunge la un 30 – 35 km/h. Spre seară vom avea parte de un vânt liniștit pe toată țara.

image

fenomene convective:

– CAPE slab în mare parte din țară (sub 250 J/Kg). CAPE moderat pe Banat (750 – 1000 J/Kg). Lifted Index negativ pe Banat (-2 K). Apa precipitabilă: în sud-estul Munteniei, zonele montane și Transilvania va fi la 15 – 20 mm. În restul țării, 30 – 35 mm. Thompson Index optim pe zonele montane, cu 32 – 34, chiar 36 K. Forfecare aproape inexistentă. Parametrii convectivi sunt dătători de ceva șanse de fenomene, mai ales pe zona Banatului, dar nu de o severitate mare.

image

image

image

image

image

concluzii:

– O nouă zi sufocantă în mare parte din țară, ceva șanse de ploi slabe spre seară în zonele montane și posibil Banat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *